Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

(Τετ.10/9/14-11:18)
Ο ΦΟΥΧΤΕΛ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Νέο χτύπημα στους Δήμους και τις Περιφέρειες, αυτή τη φορά από την “Ελληνογερμανική Συμμαχία” του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, όπου μέσωερωτηματολογίου που εστάλει στις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές ζητείται η πλήρης καταγραφή των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ κάνει λόγο για "σύγχρονους κατακτητές της Ελλάδας",αναφέροντας χαρακτηριστικά “ Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας.”
Ενδεικτική της στοχοθεσίας η ενότητα στο ερωτηματολόγιο για τα απορρίματα και τη διαχειρισή τους, όπου με πρόφαση την αδελφοποίηση Δήμων Ελλάδας και Γερμανίας, ζητείτε η πλήρης καταγραφή.
Σχετικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:
“Ο κ. Φούχτελ και αυτοί που κρύβονται πίσω του θέλουν να γνωρίζουν που ακριβώς θα «χτυπήσουν». Είναι άλλωστε γνωστή η... ευαισθησία του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας για τααπορρίμματα. Θέλει ο ίδιος και οι Αιρετοί που του κάνουν «πλάτες» να εκχωρήσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες.”
Η συγκυρία που επιλέγεται να σταλεί το απαράδεκτο ερωτηματολόγιο, που μόνο συνθήκες νεοαποικίας θυμίζει, δεν είναι τυχαία, καθώς η κυβέρνηση τόσο μέσω του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισηςόσο και μέσω άλλων Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων έχει στοχοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες της, τις οποίες θέλει να ξεπουλήσει.
Ήδη οι δημοτικοί υπάλληλοι αντιδρώντας στους “επανελέγχους” των συμβάσεων τους προχωρούν την Πέμπτη 10/9 σε στάση εργασίας, ενώ αναμένονται και νέες αντιδράσεις σχετικά με την αξιολόγηση και τις απολύσεις.
Η iskra, για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, παραθέτει χαρακτηριστικές αναφορές της αντίστοιχης ανακοινώσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ .
"Δεν πρόλαβαν να ορκισθούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βρήκαν στο γραφείο τους ένα 8σελιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, το οποίο συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Περιφερειών και των Δήμων και όχι μόνο.

Ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρνονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας.

Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας."
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προειδοποιεί τους Αιρετούς πώς έχουν γνώση οι... φύλακες και καλό είναι να είναι προσεκτικοί στο χειρισμό τέτοιου είδους ερωτηματολογίων που εμφανίζονται ως πρωτοβουλίες θετικές προς όφελος της... κοινωνίας. Κάθε άλλο παρά σε αυτό αποσκοπούν.

Θυμίζει δε η Ομοσπονδία, πώς πολλοί εκ των Αιρετών που επιχείρησαν να παίξουν το παιχνίδι των συντεχνιών βρέθηκαν την επομένη των εκλογών του Μαΐου 2014 στο σπίτι τους. Έφαγαν «μαύρο», προεξάρχοντος του κ. Γιάννη Σγουρού, γιατί τόλμησαν να βάλουν τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών".
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ εδώ 
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17653:fouxtel&catid=81:kivernisi&Itemid=198


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου