Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Στις θέσεις τους αστυνομικοί που ερευνώνται για σχέσεις με τη ΧΑ Εμπλεκόμενοι


Σε εκκρεμότητα παραμένει ο πειθαρχικός έλεγχος των περισσότερων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από  επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την Καθημερινή. Παράλληλα, οι μισοί από τους αστυνομικούς που είχαν αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.

Ειδικότερα, από το σύνολο των 18 εμπλεκομένων αστυνομικών, η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου έχει ολοκληρωθεί για δύο, ενώ όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις παραμένουν εκκρεμείς, σε διάφορα στάδια της διαδικασίας. Την ίδια ώρα, έχει εκδοθεί μόλις μία αμετάκλητη (αθωωτική) απόφαση.
Από τους 18 αστυνομικούς, 5 παραμένουν σε διαθεσιμότητα, 2 βρίσκονται σε αργία, 2 αποχώρησαν οικειοθελώς από το Σώμα και οι υπόλοιποι έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία.
Στα καθήκοντά τους έχουν επιστρέψει και οι εν ενεργεία αστυνομικοί που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατηγορούμενοι για παραλείψεις στη διαχείριση περιστατικού έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης  της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα.
Υπενθυμίζεται ότι την 23η Σεπτεμβρίου 2013 ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να ερευνήσει καταγγελίες για σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή.
http://tvxs.gr/news/ellada/stis-theseis-toys-astynomikoi-poy-itan-se-diathesimotita-gia-sxeseis-me-ti-xa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου