Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Και ναζί, και θρασύδειλοι, και ψεύτες…

Το μασκάρεμα είναι συστατικό του τρόπου που πολιτεύονται τα ναζιστικά μορφώματα ανά την υφήλιο. Οι ναζί από την περίοδο του μεσοπολέμου στη Γερμανία μέχρι και τις μέρες μας χρησιμοποιούν διάφορα προσωπεία για να κρύψουν το πραγματικό τους, εγκληματικό, πρόσωπο και να παραπλανήσουν τον κόσμο. Ετσι, άλλοτε θα τους συναντήσει κανείς με το προσωπείο του «φιλεργατικού», του «αντικαπιταλιστή», του «αντισυστημικού», ακόμα και του «σοσιαλιστή». Βέβαια όσο πλησιάζουν...

στην εξουσία, οι μάσκες πέφτουν και το αποτρόπαιο πρόσωπο του ναζισμού αποκαλύπτεται. Τότε όμως, είναι αργά…

Ακολουθώντας αυτή την πάγια, ναζιστική τακτική τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» επιχειρούν να κρύψουν τον πραγματικό, εγκληματικό χαρακτήρα της δράσης τους. Αρνούνται την οποιαδήποτε σχέση με το ναζισμό, παρά την ύπαρξη πλείστων αποδείξεων για την ταύτιση τους με τις εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Δημοσιεύουμε σήμερα ένα απόσπασμα από την απολογία του επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής», Νίκου Μιχαλολιάκου, στον ανακριτή, όπου αποποιείται την όποια σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένα βίντεο της προεκλογικής περιόδου, όπου ο Μιχαλολιάκος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα του τύπου για τις σχέσεις της «Χρυσής Αυγής» με τους ναζί, δηλώνει: «Αν υπήρχαν ναζί, μπορεί να είμασταν μαζί»!

Συγκρίνετε το απόσπασμα της απολογίας και τη δήλωση του βίντεο για να έχετε μια εικόνα όχι μόνο για το ποιόν της οργάνωσης, αλλά και των προσώπων που συγκροτούν την ηγεσία της. Και ναζί, και θρασύδειλοι, και ψεύτες!

«…δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό!»

Ερώτηση: Στο περιοδικό Χρυσή Αυγή στο οποίο κατά τη δεκαετία του 80 είχε κατά καιρούς δημοσιεύσει κείμενα απηχούσε εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις. Ειδικότερα δε τα κείμενα που δημοσιεύατε ομοίως απηχούσαν τέτοιες αντιλήψεις;

Απάντηση: Απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές τότε δηλαδή προ 35ετίας τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου αλλά εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα. Γι αυτό ακριβώς το λόγο η Χρυσή Αυγή ουδέποτε υιοθέτησε επίσημα εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα αλλά μόνο αρχαιοελληνικά, σύμβολο της δε είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος.

«Αν υπήρχαν ναζί, μπορεί να είμασταν… μαζί»


Από imerodromos 
 http://greki-gr.blogspot.gr/2014/09/blog-post_417.html


1 σχόλιο:

  1. και αυτόν ποιος τον διόρισε διαπραγματευτή διακρατικών συμφωνιών η δύναμη αστυνόμευσης η δύναμη καταστολής στο κράτος το κράτος διέπεται από νόμους από σύνταγμα και από κανόνες μακάρι να είμαστε όπως οι ΗΠΑ αυτός δεν θα είχε λόγο ύπαρξης τι νομίζει ότι θα των αφήσουμε να καταλύσει το σύνταγμα που οι πρόγονοί μας έδωσαν τα πάντα για αυτό είναι βαθιά νυχτωμένος και αυτός και οι ομοϊδεάτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή