Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αυστραλός τουρίστας που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη μηνύει την Ελλάδα. Διεκδικεί αποζημίωση



Ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, Γκραντ Νίκολας Ουρανί, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από πυροβολισμό, κατά την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι στις 17 Ιουλίου, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει αποζημίωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείο που εκπροσωπεί τον 19χρονο Αυστραλό, ο πελάτης του «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Γκραντ συνεχίζει την θεραπεία του στη Μελβούρνη και δεν μπορεί να παίξει ερασιτεχνικό φούτμπολ, λόγω του τραυματισμού του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκραντ τραυματίστηκε από σφαίρα του Μαζιώτη, αλλά η μήνυση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα κατατεθεί σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία θα αξιώσει και την αποζημίωση.
Όπως αναφέρθηκε τότε, θραύσματα από σφαίρα είχαν βρει στο πόδι τον Γκραντ που μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», δίχως όμως να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει τότε: «Είχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία.
Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα».
Τρεις υπουργοί είχαν επισκεφθεί τον Γκραντ στο νοσοκομείο.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας όπως επίσης και οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού Μάκης Βορίδης και Όλγα Κεφαλογιάννη, αντιστοίχως.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://news247.gr/eidiseis/o_aystralos_toyristas_poy_traymatisthke_kata_th_sullhpsh_maziwth_mhnuei_thn_ellada_diekdikei_apozhmiwsh.3051450.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου