Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

(Το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο παίζει το χαρτί των εσωκομματικών και προσωπικών φιλοδοξιών, με στόχο την εσωτερική πόλωση και προεκλογική φθορά του ΣΥΥΡΙΖΑ)! Την σύνθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει η «Καθημερινή»



Πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της "Καθημερινής της Κυριακής" αναφέρεται στα στελέχη που θα αναλάβουν  υπουργεία σε μία, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η πρώτη φορά που μια εφημερίδα, και μάλιστα συντηρητική, καταπιάνεται με το θέμα, θεωρώντας δεδομένη την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το ρεπορτάζ στέκεται ιδιαίτερα στην περίπτωση της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που φαίνεται ιδιαίτερα πιθανή στις τελευταίες δημοσκοπήσειςαλλά και τις ενδείξεις αποσύνθεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην χθεσινή του ομιλία στην Χαλκιδική, ο κ. Σαμαράς προέβλεψε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κυβερνήσει ποτέ"!

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, θεωρούν όμως ότι έχει την αξία του περισσότερο γιατί παρουσιάζει την νίκη του κόμματος ως αναπόφευκτη. Ως προς τα ονόματα, ο Γ. Δραγασάκης εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με τους Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο να έχουν την ευθύνη των οικονομικών υπουργείων. Ως "ακλόνητα φαβορί" για τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Αμυνας παρουσιάζονται οι Ζ. Κωνσταντοπούλου και Θ. Δρίτσας αντιστοίχως, με την "Αριστερή Πλατφόρμα" του Π. Λαφαζάνη να αναλαμβάνει τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας. Λιγότερο σίγουρη θεωρεί το ρεπορτάζ την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον κ. Ν. Κοτζιά, κάποιες θέσεις που ίσως δοθούν στους "αιρετικούς οικονομολόγους" Γ. Βαρουφάκη και Κ. Λαπαβίτσα, ενώ αναζητείται ρόλος για τον Α. Μητρόπουλο και τους άλλους πασοκογενείς του κόμματος. 
Η δημοσίευση του άρθρου έρχεται σε μια στιγμή όπου στο κυβερνητικό στρατόπεδο κυριαρχούν ηττοπάθεια και εσωτερικές διενέξεις, όπως εκφράστηκαν και χθες με τηνανακοίνωση-απάντηση του ΠΑΣΟΚ για την ομιλία του Α. Σαμαρά στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική. 
Στα κυριακάτικα φύλλα το Μέγαρο Μαξίμου κάνει μια ύστατη προσπάθεια αλλαγής του κλίματος με διαρροές περί επικείμενων φοροελαφρύνσεων, που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα "Βήματος" και "Καθημερινής". Χαρακτηριστικό όμως για την περιρρέουσα  ατμόσφαιρα είναι το πρωτοσέλιδο άρθρο του εκδότη του "Βήματος" που ξεκινάει με την "φημολογία" ότι "ο Α. Σαμαράς δεν θέλει να παραμείνει στην πρωθυπουργία, ο δε Α. Τσίπρας δεν επείγεται να την αναλάβει" επειδή αυξάνει με την πάροδο του χρόνου την δύναμη του.  Από την πλευρά της η "Καθημερινή", στο κύριο άρθρο της, διεκτραγωδεί τις διαμάχες μεταξύ των υπουργών και τις διαφοροποιήσεις των βουλευτών, καταλήγοντας: "Χωρίς καθαρή γραμμή την οποία όλοι να ακολουθούν με πειθαρχία, και ιδιαιτέρως οι υπουργοί, το ατύχημα δύσκολα θα αποφευχθεί".

http://tvxs.gr/news/ellada/tin-synthesi-tis-kybernisis-syriza-proanaggellei-i-kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου