Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

MEGAλες διαφωνίες για το δελτίο ειδήσεων


Αναστάτωση επικρατεί στο Mega λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του νέου  κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού. Σοβαρές διαφωνίες έχουν προκύψει αναφορικά το περιεχόμενο και τους συντελεστές ανάμεσα στους μετόχους, κάτι που αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο παράτασης της πρεμιέρας.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ο Φώτης Μπόμπολας βρίσκεται σε πλήρη διαφωνία με τις πλευρές Ψυχάρη και Βαρδινογιάννη. Οι διαφωνίες υπήρχαν από το καλοκαίρι. Ο Φώτης Μπόμπολας φέρεται να είχε προτείνει για παρουσιάστρια του δελτίου την Έλλη Στάη κάτι που δεν δέχτηκαν οι υπόλοιποι μέτοχοι που ήθελαν «ανανέωση στα πρόσωπα».

Τελικά υπήρξαν δυο υποψηφιότητες (Μαρία Σαράφογλου – Εύα Αντωνοπούλου) για την αντικατάσταση της Όλγας Τρέμη που επί της ουσίας εξαναγκάστηκε σε  παραίτηση όταν το δελτίο ειδήσεων του mega άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα στα νούμερα. Τελικά ως κεντρική παρουσιάστρια επελέγη η Μαρία Σαράφογλου κι αυτή είναι η μόνη βεβαιότητα εν όψει της πρεμιέρας του δελτίου.

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη τι θα συμβεί με τη θέση του διευθυντή ειδήσεων. Ορισμένες πληροφορίες θέλουν τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο να παραμένει στο κανάλι και να κρατάει τα ηνία. Την ίδια ώρα, οι typologies, αναφέρουν ότι ο Φώτης Μπόμπολας επιμένει στην αντικατάσταση του από το Νίκο Στραβελάκη.

Ζήτημα υπάρχει ακόμη με τη θέση των Γιάννη Πρετεντέρη και Παύλου Τσίμα. Αναφορικά με τον πρώτο μάλλον παραμένει ως κεντρικός σχολιαστής στο δελτίο, ωστόσο, ίσως η εμφάνισή του περιοριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αυγής, θα επιχειρηθεί να περιοριστεί ο μονόπλευρος σχολιασμός  του Γιάννη Πρετεντέρη, με περισσότερο ρεπορτάζ. Η απόφαση αυτή έχει να κάνει, όπως αναφέρει η ίδια πηγή με ποιοτικές έρευνες του σταθμού που έδειχναν ότι το δελτίο είχε χάσει σε αξιοπιστία ενώ ο σχολιαστής δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής στο κοινό.

Όσον αφορά το Παύλο Τσίμα, αρχικά είχε αποφασιστεί να απομακρυνθεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που κόπηκε η εκπομπή του. Ωστόσο, η ιδέα να τοποθετηθεί ο Πέτρος Τατσόπουλος ως σχολιαστής στο δελτίο – παρ’ ότι εκείνος φέρεται να είχε δεχτεί - τελικά απορρίφθηκε. Ως αντίβαρο στο Γιάννη Πρετεντέρη εξετάζεται λοιπόν ο Παύλος Τσίμας ο οποίος πάντως θα ζητήσει μαζί με τη δική του και την επιστροφή της εκπομπής του.

Όλες οι άλυτες εκκρεμότητες θα επανεξεταστούν την Κυριακή ή τη Δευτέρα σε νέα κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του καναλιού όπου λογικά θα επιστρατευτούν ασκήσεις ισορροπίας. Στο φόντο εξάλλου βρίσκεται η συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασος (Ψυχάρης – Μπόμπολας). Εκεί η μεγάλη διαφωνία έγγειται στο ποιος θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία που θα προκύψει.
http://tvxs.gr/news/internet-mme/megales-diafonies-gia-deltio-eidiseon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου