Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Άφεση αμαρτιών με... νόμο στις διοικήσεις του «Ερρίκος Ντυνάν»!

Άφεση αμαρτιών με... νόμο στις διοικήσεις του «Ερρίκος Ντυνάν»!

Εντελώς τυχαία η νομοθετική ρύθμιση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 19 Σεπτεμβρίου, πέντε ημέρες πριν τον πλειστηριασμό του νοσοκομείου!
Κάθε ώρα που περνά και κάθε βήμα που προχωρά η έρευνα του Newsbomb.gr για το σκάνδαλο της δεκαετίας με το ξεπούλημα μέσω πλειστηριασμού του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ξεσκεπάζεται το βρώμικο παιχνίδι που έχει παίξει η κυβέρνηση Σαμαρά, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και προς όφελος των τραπεζιτών, πρώην και νυν...
Και πλέον, αν δεν παρέμβει αυτεπάγγελτα ένας εισαγγελέας, προκειμένου να διερευνήσει όλες τις φανερές, αλλά κυρίως τις... σκοτεινές πτυχές αυτής της υπόθεσης, αυτό θα μπορεί να αποδοθεί μόνο σε μια ωμή παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
Διότι, δεν χωρά ανθρώπινος νους αυτό που υλοποίησε η κυβέρνηση Σαμαρά και... υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ελπίζουμε εν αγνοία του, λίγα μόλις 24ωρα πριν από τη διενέργεια του πλειστηριασμού.
Δεν χωρά ανθρώπινος νους, ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε φροντίσει με νομοθετικές ρυθμίσεις που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 19 Σεπτεμβρίου 2014, να αντιμετωπίσει «εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ιδρυμα Ερρίκος Ντυνάν ΝΠΙΔ», αλλά και του σωματείου «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός».
Προσέξτε τη διατύπωση: «εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες...».
Προσέξτε την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ: 19 Σεπτεμβρίου 2014...
Και πάμε να δούμε τι περιλαμβάνει το 16ο άρθρο που χώθηκε... σφήνα στον Νόμο 4286 για τη δημιουργία συστήματος αμοιβών νοσοκομείων.
Παράταση της χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας για το Ερρίκος Ντυνάν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015, που αποτελούσε σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια και πλήρη... άφεση αμαρτιών για τις διοικήσεις του νοσοκομείου.
Εδώ, πλέον, το κουβάρι της σκανδαλώδους συμφωνίας ανάμεσα στη διοίκηση του νοσοκομείου που δεν έβγαλε... κιχ για το ξεπούλημα στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. και όσους είχαν προβλέψει τις εξελίξεις ξετυλίγεται δίχως καμία ιδιαίτερη προσπάθεια.
Ακόμα και οι πλέον αφελείς, ακόμα και οι μεγαλύτεροι καλοθελητές που θέλουν να πιστέψουν τον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη ότι όλα έγιναν προς όφελος της υγείας των Ελλήνων, της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας, σηκώνουν τα χέρια ψηλά...
Πώς γίνεται, με νομοθετική ρύθμιση μια κυβέρνηση να απαλλάσσει από τις ευθύνες τους μέλη διοικήσεων ενός ιδιωτικού νοσοκομείου με χρέη προς το δημόσιο και προς άλλους πιστωτές που αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ;
Η διατύπωση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης αποτελεί από μόνη της μια απάντηση που όσα και να πει ο κ. Βορίδης δεν πρόκειται να τον πιστέψουν ούτε παιδιά του νηπιαγωγείου:
«Τα μέλη του Κ.Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έχουν διοριστεί με δικαστική απόφαση, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΝΠΙΔ» που εκλέχτηκαν από την παραπάνω διοίκηση, δεν διώκονται για τις πράξεις και παραλείψεις τους που αφορούν σε φορολογικές, ασφαλιστικές και εργοδοτικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες τελέστηκαν κατά τη διάρκεια της προσωρινής θητείας τους, ούτε και για χρέη του σωματείου ή του ιδρύματος, που έγιναν η γεννήθηκαν κατά την ίδια ως άνω περίοδο και ουδεμία ποινική, αστική ή άλλη ευθύνη φέρουν για αυτά, ανεξάρτητα από το χρόνο βεβαίωσής τους».
Διαβάστε ξανά τη διατύπωση... Δεν προέβλεψαν ούτε ένα «τυχόν» πριν από τις πράξεις και τις παραλείψεις. Εστω για τα μάτια του κόσμου... Και όμως, δίχως ίχνος ντροπής, σβήνουν ποινικές και αστικές ευθύνες που έχουν ήδη απασχολήσει και εξακολουθούν να απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη.
Οπως προαναφέραμε, στις 19 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4286, οπότε εκεί... άνοιξε διάπλατα και ο δρόμος για την ολοκλήρωση της «δωρεάς» του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στην εταιρία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. που εντελώς τυχαία και απολύτως συμπτωματικά, συστήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα, διαδεχόμενη -σύμφωνα με πληροφορίες- την κτηματική - τουριστική εταιρία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, New Evolution.
Και φυσικά, στις 24 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωπός της, εμφανίζεται με επιταγή 115 εκ. ευρώ στη διαδικασία του πλειστηριασμού που είχε κινήσει η Τράπεζα Πειραιώς...
Και από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση, αφού η... σιωπή είχε ήδη «εξαγοραστεί» με το να μην προκύψει καμία ποινική ευθύνη και να συνεχίσουν τα μέλη της να κυκλοφορούν ελεύθερα, σαν να μην τρέχει τίποτα...
Προφανώς ο κ. Βορίδης, οι υπόλοιποι υπουργοί που υπέγραψαν αυτές τις ρυθμίσεις (Χαρδούβελης, Δένδιας, Λοβέρδος, Μητσοτάκης, Βρούτσης, Μανιάτης, Κικίλιας, Χρυσοχοίδης, Λεονταρίδης, Αθανασίου) και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αισθανονται ή πιστεύουν (αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο) ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς.
Γι' αυτό και φρόντισαν να δώσουν ασφαλιστική ενημερότητα στο «Ερρίκος Ντυνάν» που πέρασε Σεπτέμβριο σε χέρια ιδιώτη μέχρι τον Μάρτιο του 2015, ώστε να προλάβουν οι νέοι ιδιοκτήτες να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία διαγραφής των χρεών του νοσοκομείου και να μη βάλουν ούτε ένα ευρώ επιπλέον από την τσέπη τους.
Μόνο που η κοινή λογική τους εκθέτει όλους. Οπως τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα και οι αποκαλύψεις που θα συνεχιστούν μέχρι αυτή η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. 
ARTRHRO
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/fakelos-ygeia/story/500032/afesi-amartion-me-nomo-stis-dioikiseis-toy-errikos-ntynan#ixzz3EX6IBfSe



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου