Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Λάθος, οι λάθος λέξεις;;;



Γράφει ο Κλεισθένης
Με αφορμή τα τελευταία ανατριχιαστικά νέα των παιδοβιαστών εκπαιδευτικών που εξακολουθούσαν να διδάσκουν στα σχολεία και να έρχονται σε επαφή με τα τρυφερότερα πλάσματα, τα παιδιά.
Είναι τυχαίο ότι πολλοί απ’ αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη
είχαν παρελθόν και δικαστικές εκκρεμότητες κι όμως εξακολουθούσαν να “εργάζονται” δίπλα σε μικρά και αθώα πλάσματα ;;;



Υπάρχουν ευθύνες κάποιων για αυτό το κατάντημα του εκπαιδευτικού μας αλλά και του νομικού μας συστήματος;;; Θα αποδοθούν ποτέ αυτές οι ευθύνες;;; Φταίμε μήπως κι όλοι εμείς που αδρανούμε σαν κοινωνία;;; Φταίμε όλοι εμείς που με τις λάθος λέξεις απομειώνουμε την βαρύτητα του εγκλήματος;;;
Η αδράνεια είναι χαρακτηριστικό της σαπισμένης κοινωνίας μας. Σ’ αυτό συντείνει και το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε λάθος λέξεις για τον προσδιορισμό των ανθρωπόμορφων κτηνών. Χρησιμοποιούμε τις λέξεις παιδόφιλος ή παιδεραστής. Η σωστή λέξη είναι παιδοβιαστής, είτε του σώματος είτε της ψυχής.
Τα Ελληνικά μου είναι αρκετά καλά ώστε να ξεχωρίζω τις έννοιες. Παιδόφιλος σημαίνει φίλος με τα παιδιά. Είναι ο παιδοβιαστής φίλος των παιδιών;;; Δεν θα τρελαθούμε κιόλας.
Παιδεραστής σημαίνει εραστής ενός παιδιού. Είναι σωστός ο προσδιορισμός;;; Για να χαρακτηριστεί κάποιος εραστής σημαίνει ότι αποδέχεται την ερωτική συνεύρεση και συμμετέχει ενεργά σ’ αυτήν. Αποδέχονται τα παιδιά όσα με την βία ή τις απειλές υπομένουν από τις κτηνώδεις και διαστροφικές ορέξεις των παιδοβιαστών;;;
Η αναίσχυντη και απάνθρωπη πράξη του εξαναγκασμού μιας ενήλικης γυναίκας σε ερωτική πράξη χωρίς την θέλησή της χαρακτηρίζεται βιασμός, γιατί την ίδια αποτρόπαιη συμπεριφορά στα ανήμπορα και αθώα παιδιά την ονομάζουμε παιδοφιλία ή παιδεραστία;;; Ποιοι είναι οι νονοί αυτών των χαρακτηρισμών;;;
Το θέμα είναι βαθύ και με πολλές προεκτάσεις. Η κοινωνία μας είναι έντονα φαλλοκρατική και ρατσιστική. Τα ωραία λόγια ότι οι Έλληνες ουδέποτε υπήρξαν ρατσιστές δεν πείθουν, τουλάχιστον εμένα. Για δε το ότι είμαστε φαλλοκράτες ουδείς το αμφισβητεί.
Θα αναρωτηθεί κάποιος, τι σχέση έχει το φαλλοκρατικό και ρατσιστικό της κοινωνίας με τους παιδοβιαστές. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι παιδοβιαστές είναι άντρες. Άρα η φαλλοκρατική αντίληψη της κοινωνίας απομειώνει το βάρβαρο, αναίσχυντο και κτηνώδες της πράξης του παιδοβιασμού. Γιαυτό πιστεύω ότι χρησιμοποιούμε τις περισσότερο ανώδυνες λέξεις παιδόφιλος και παιδεραστής και όχι την σωστότερη λέξη παιδοβιαστής. Στην περίπτωση που ο παιδοβιαστής είναι γυναίκα και το βιαζόμενο είναι αγόρι δεν μας ενοχλεί σχεδόν καθόλου.
Όσον αφορά τον ρατσισμό της Ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με την ερωτική πράξη, το ακόλουθο παράδειγμα θα βοηθήσει στην αποδοχή της ύπαρξής του.

Μπορούμε άνετα να αποδεχτούμε την ερωτική πράξη ενός λευκού άνδρα με μία έγχρωμη γυναίκα αλλά δεν “χωνεύουμε” εύκολα την ερωτική πράξη ενός έγχρωμου άνδρα με μια λευκή γυναίκα. Υπάρχει αντίρρηση επ’ αυτού;;;
Τελικά προτείνω με όση δύναμη έχει ένας ασήμαντος κειμενογράφος να αντικατασταθούν οι λέξεις παιδόφιλος και παιδεραστής με την σωστότερη και ακριβέστερη λέξη παιδοβιαστής.


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2014/09/blog-post_925.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου