Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ντοκουμέντο: Οι χρυσαυγίτες εκπαιδεύονταν για πόλεμο



Νέες φωτογραφίες από τη στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Το Βήμα, δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες βρίσκονταν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ηγετικών μελών του "πυρήνα" της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έχει συσχετισθεί άμεσα με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από έναν χρόνο στο Κερατσίνι.
Όπως αναφέρει το Βήμα, στον ίδιο δικαστικό φάκελο υπάρχουν φωτογραφίες όπου εικονίζεται άγνωστος να κρατά μέχρι και αντιαρματικό εκτοξευτήρα Low!
Σύμφωνα με το Βήμα, που επικαλείται πηγές της ΕΛ.ΑΣ. "η εκπαίδευση που θυμίζει ειδικές δυνάμεις του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και εξάσκηση στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν μελών της Αλ Κάιντα όπως και μεγάλες παραστρατιωτικές ομάδες, δείχνει την οργάνωση και τους απώτερους στόχους του ακροδεξιού μορφώματος".
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους και σε μια φωτογραφία που δείχνει πιθανόν μέλος της Χρυσής Αυγής να κρατά αυτόματο όπλο σε ένα εμπορικό πλοίο και αυτό γιατί όπως επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. το 2012 είχε διαπιστωθεί ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε εργασθεί ως ένοπλος φρουρός σε πλοίο εταιρείας με έδρα τη Γλυφάδα. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει διαλευκανθεί υπό ποία ιδιότητα και με ποια προσόντα απασχολήθηκε σε αυτή τη θέση.
Στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση σε χαλάσματα με ζωγραφισμένα σύμβολα που υπενθυμίζουν την καταγωγή της οργάνωσης: ναζιστική σβάστικα (αριστερά) και μυστικιστικός ρούνος Othila ή Othala (δεξιά) που απεικο­νίζει μια «στέγη» και συμβολί­ζει την πατρίδα και το καθήκον απέναντι σε αυτήν. Τον έχει χρησιμοποιήσει και η παγανιστική θρησκεία Odinism, οι πιστοί της οποίας θεωρούν εαυτούς αντιπροσώπους της άριας κληρονομιάς.
Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής
Η Χρυσή Αυγή, αντέδρασε στο δημοσίευμα του Βήματος, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες.
"Το καθεστωτικό “Βήμα” βάφτισε Χρυσαυγίτη έναν Φιλιππινέζο ισλαμιστή. Οι συκοφάντες του "Βήματος" σήμερα βάφτισαν Χρυσαυγίτη έναν Φιλιππινέζο ισλαμιστή από το Ανατολικό Τιμόρ! Όπως είχαμε πει από την πρώτη στιγμή δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος της Χρυσής Αυγής, γι΄ αυτό και το σύστημα έχει οδηγηθεί στην αυτογελοιοποίηση", αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
(Πηγή: Tο Βήμα)
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/ntokoymento_oi_xrysaygites_ekpaideuontan_gia_polemo.3050018.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου