Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Αραχνιάζουν» τα 15 Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης

«Αραχνιάζουν» τα 15 Δημόσια  Κέντρα Αποκατάστασης

Την άμεση λειτουργία των 15 κλειστών Δημοσίων Κέντρων Αποκατάστασης ζητούν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), εκφράζοντας την ικανοποίησή τους που τέθηκε το θέμα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Μπάκα, οι φυσικοθεραπευτές έχουν θέσει επανειλημμένως το θέμα την τελευταία τετραετία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Όπως σημειώνει, τα 15 Κέντρα Αποκατάστασης του Δημοσίου είναι πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα και τα οποία, αν λειτουργούσαν, θα κάλυπταν τις ανάγκες όλης της χώρας. Αρκεί να αναφερθεί ότι το Βέλγιο με τον ίδιο πληθυσμό έχει μόνο επτά κέντρα αποκατάστασης. Προσθέτει δε ότι η λειτουργία των Κέντρων θα ανακούφιζε τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Ο αντίστοιχος κωδικός του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τα Κέντρα Αποκατάστασης θα μπορούσε να δοθεί για άλλες επείγουσες δράσεις του Οργανισμού.

Αντιθέτως, το κράτος με τη στάση του συνεχίζει ουσιαστικά να επιδοτεί τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, σημειώνει ο ΠΣΦ, φέροντας ως παράδειγμα το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στους Αγίους Αναργύρους, το οποίο ενώ παλαιότερα είχε λίστα αναμονής από έξι ως οκτώ μήνες, σήμερα μπορεί κανείς να βρει θέση στο ίδρυμα αμέσως. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΠΣΦ, αυτό συμβαίνει διότι το σύστημα κατευθύνει τα περιστατικά προς τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, τη στιγμή που υπάρχουν δημόσια καινούργια και με σύγχρονο εξοπλισμό, και σημειώνει ότι στο προσχέδιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτό το ζήτημα.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=635099

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου