Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Απειλείται με παύση από δήμαρχος ο Πελετίδης



Πάτρα: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση...αναλαμβάνει τον Κώστα Πελετίδη-Ποινή ακόμη και της προσωρινής παύσης προβλέπει ο Νόμος


Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος τους φακέλους των πέντε δήμων -που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης- προκειμένου να πράξουν τα δέοντα, ανάμεσά τους και ο Κώστας Πελετίδης. Για τον Δήμαρχο Πατρέων η υπόθεση απεστάλλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη», μπορεί να επιβληθεί αργία έως έξι μήνες ή παύση από το αξίωμα του δημάρχου.

Την ποινή επιβάλλει ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού απολογηθεί ο αιρετός στο πειθαρχικό συμβούλιο και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο συμμετέχει ο πρόεδρος Εφετών της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δύο εφέτες, ο προϊστάμενος διεύθυνσης της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατά περίπτωση ένας αιρετός εκπρόσωπος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) ή της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών).

Η συνεδρίαση και η κατάθεση των μαρτύρων είναι δημόσιες και στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου, σε μυστική διάσκεψη, αποφαίνονται για την υπόθεση.
Πηγή: Best.gr

-Θα ανεχτεί ο λαός της Πάτρας να παυθεί ο Δήμαρχος που ο ίδιος εξέλεξε γιατί ...εφαρμόζει το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη;!

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2014/09/blog-post_552.html#more



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου