Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

«Πάγωσαν» και οι τελευταίοι Νεοδημοκράτες

«Πάγωσαν» και οι τελευταίοι Νεοδημοκράτες

Ούτε κουβέντα ελπίδας προς τον λαό, παρά μόνο... υποσχέσεις για αγώνες και νέες νίκες από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας σε μια από τις χειρότερες πολιτικές ομιλίες όλων των εποχών

Ήταν ίσως μια από τις χειρότερες ομιλίες Έλληνα πρωθυπουργού. Ένας πρωθυπουργός που απευθυνόμενος σε 6,3 εκατομμύρια του λαού του που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας  δεν μπορούσε να αρθρώσει ούτε ένα μέτρο ελπίδας.
Περιορίστηκε στις ίδιες γενικολογίες και αοριστολογίες ότι ο ίδιος και η ΝΔ κράτησαν την χώρα όρθια και εντός ευρώ. Για τα ζητήματα της ανάπτυξης, της καταπολέμησης της ανεργίας, των φοροελαφρύνσεων, των κόκκινων δανείων, της αποκατάστασης των αδικιών και της εξόδου της χώρας από τα δεσμά των δανειστών δεν είπε απολύτως τίποτα συγκεκριμένο.
Γι όλα τα παραπάνω έλεγε απλά ότι «έρχονται» γενικά και αόριστα.
«Ξέρουμε ότι ως Νεοδημοκράτες κάνουμε το καθήκον μας. Τα δύσκολα τα περάσαμε. Τα καλύτερα έρχονται» τόνισε ο Πρωθυπουργός, επιμένοντας ότι τώρα αρχίζει η ανάκαμψη. «Η παράταξη μας δεν διαιρεί, ενώνει. Όλους τους θέλουμε μαζί μας και το αποδείξαμε. Με όλους μπορούμε να συνεργαστούμε για αυτά τα ιδανικά, ακόμα και με εκείνους που συγκρουστήκαμε στο παρελθόν. Αλλά δημοκρατική παράταξη, αυτή εδώ η παράταξη είναι. Η παράταξη προόδου της χώρας, για λογαριασμό όλου του λαού, όχι των εκλεκτών, εμείς είμαστε. Επί 40 ολόκληρα χρόνια. Γι' αυτό είμαστε σήμερα όλοι εδώ» συμπλήρωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και υποσχέθηκε τις μεγαλύτερες νίκες μπροστά, που ακόμα δεν τις έχουν δει.
Εντύπωση προκαλεί η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να ασχοληθεί για άλλη μια φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως όλα δείχνουν είναι ο μόνιμος εφιάλτης του. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος των ομιλιών του στην αξιωματική αντιπολίτευση.
«Είναι ολέθριο κάποιοι να υπονομεύουν τη θέση της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Προσπαθούν να το κρύψουν, τα γραπτά τους όμως τους διαψεύδουν», είπε χαρακτηριστικά.
Δυστυχώς ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο αφού δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα χειροπιαστό στον ελληνικό λαό. Επί δυο χρόνια η χώρα άγεται και φέρεται εντός μνημονίων και νέων δανείων και εν μέσω ύφεσης, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς περιορίζεται σε ευχολόγια ότι η ανάπτυξη «έρχεται...».
Είναι προφανές ότι η κατάσταση φτάνει στο τέλος... Εδώ που φτάσαμε ο λαός δεν μπορεί να χορτάσει με ευχές. Χρειάζονται και πράξεις. Η παρούσα κυβέρνηση δυστυχώς δεν μπορεί... Η χώρα όμως πρέπει να προχωρήσει μπροστά και ο νοών νοείτω...


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/499962/pagosan-kai-oi-teleytaioi-neodimokrates#ixzz3EX2cVCSG



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου