Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Νεκροθάφτες...

Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν; Και πόσο να μας πεθάνουν; Μας έχουν βάλει κάτω και μας αναλύουν μεαριθμομηχανές, με λογιστικές μονάδες, μα ποσοστά, με λογάριθμους, με… αλγόριθμους, με υποδιαστολές, με κλάσματα. Το πάνε σιγά σιγά, λίγο λίγο, σαν να... κόβουν σαλάμι.


by...Διον. Βραϊμάκης


 Πρώτα μας έβαλαν να καταβάλουμε περισσότερα για φάρμακα, μετά να πληρώνουμε για τη νοσηλεία, κατόπιν για τους γιατρούς που επί δεκαετίες μας εξέταζαν δωρεάν, ύστερα για τις εργαστηριακές εξετάσεις. Διέλυσαν εν μια νυκτί τα ιατρεία του ΙΚΑ – την πρωτοβάθμια περίθαλψη δηλαδή! – και έστειλαν κατά χιλιάδες τούς ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες συμβεβλημένους ιατρούς. Και εκεί αρχίζει το σαφάρι τού ασφαλισμένου για να βρει γιατρό με διαθέσιμα ραντεβού εντός των ορίων που θέτει ο ΕΟΠΥΥ. 



Είναι οι στιγμές που ο ασφαλισμένος ζει τις εφιαλτικές ανασφάλειές του. Περιφέρεται στις γειτονιές, κάνει τηλεφωνήματα, ρωτάει συγγενείς και φίλους για να βρει γιατρό που έχει περιθώρια να τον δεχτεί. Συνήθως όλοι είναισυμπληρωμένοι. Και στη γειτονιά, και στη διπλανή γειτονιά, και στη γειτονική πόλη, και στον επόμενο νομό! Οπότε ο ημι-ασφαλισμένος πληρώνει στον γιατρό δεκαρικάκι ή εικοσαρικάκι για να του γράψει τα φάρμακα!

Τώρα έβαλαν και άλλα εμπόδια στο δρόμο προς την επιβίωση του Έλληνα κόβοντας σειρά διαγνωστικών εξετάσεων. Για να βρεθεί τι καλύπτει ο ασφαλιστικός φορέας χρειάζεται μαθηματική εξίσωση. Ένα παράδειγμα από τονοδηγό επιβίωσης στη μνημονιακή Ελλάδα:
Για να κάνει με έγκριση του ΕΟΠΥΥ ο (κατ’ ευφημισμόν) ασφαλισμένος εξέταση πρόβλεψης καρκίνου του προστάτη (PSA) δεν πρέπει να είναι κάτω από 45 ούτε πάνω από 75 ή, αν είναι μεταξύ 45-50, δικαιούται «εφόσον έχει πολλαπλούς συγγενείς» (πολλαπλούς όχι έναν και δύο!) «που προσβλήθηκαν από καρκίνο του προστάτη», αλλά να έχουν νοσήσει έως τα 65 τους και όχι παραπάνω!
Έτσι, οδεύουμε προς ένα υγιές, σπαρτιατικό έθνος, προς μια χώρα αρίων Ελλήνων. Οι οποίοι θα ζουν με τα απολύτως απαραίτητα, δεν θα αρρωσταίνουν και αν αρρωσταίνουν ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΡΝΑΝΕ. Γιατί, κυρίες και κύριοι, τα Ταμεία μας κακοί γιατροί τα πέθαναν και νεκροθάφτες τα έθαψαν με τα υποχρεωτικάδολοφονικά κουρέματα. Και έτσι το PSI έφαγε τα PSA. 
 

http://politikokoraki.blogspot.gr/2014/09/blog-post_10.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου