Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλλία: Κυβερνητικά κτήρια πυρπόλησαν εξοργισμένοι αγρότες



Φωτιά σε κτήριο της εφορίας έβαλαν εξοργισμένοι αγρότες που διαδήλωναν στο Μορλέ της Βρετάνης αντιδρώντας στη διαρκή υποβάθμιση όπως λένε του βιοτικού τους επιπέδου, το οποίο επιδεινώθηκε έπειτα και από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα ως αντίποινα στις κυρώσεις της Ε.Ε. για το ζήτημα της Ουκρανίας.

Οι αγρότες άδειασαν στους δρόμους του Μορλέ μεγάλες ποσότητες από αγκινάρες, κουνουπίδια, αλλά και κοπριά, ενώ κάποια στιγμή άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον κυβερνητικών κτηρίων σπάζοντας τα τζάμια τους.
Εν τω μεταξύ το βράδυ της Παρασκευή περίπου 100 αγρότες επιτέθηκαν στα γραφεία ενός ασφαλιστικού ταμείου και του έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς και στη συνέχεια με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα πήγαν στο κεντρικό κτήριο της εφορίας όπου άδειασαν τα απούλητα προϊόντα τους, έσπασαν τα τζάμια του κτηρίου και στη συνέχεια το πυρπόλησαν.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται καθώς, όπως αναφέρουν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη συνεχή μείωση των τιμών στα προϊόντα τους.
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/gallia-kybernitika-ktiria-pyrpolisan-eksorgismenoi-agrotes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου