Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 61 συλληφθέντες της πορείας στο Κερατσίνι



Με τη διαδικασία του αυτοφώρου απολογήθηκαν σήμερα το μεσημέρι 61 συλληφθέντες από τη μεγάλη διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου  Φύσσα στο Κερατσίνι. Αφέθηκαν ελεύθεροι και πήραν τακτική δικάσιμο για τις 2 Οκτωβρίου.

Οι υπόλοιποι 3 πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.
Στο μεταξύ, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στους αλληλέγγυους συγκεντρωμένους, την ώρα της εξόδου των 61 συλληφθέντων.
Τους συλληφθέντες επιβαρύνουν μεταξύ άλλων και κατά περίπτωση κατηγορίες όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η φθορά ξένης περιουσίας και η παράνομη κατοχή εκρηκτικών.
Εν τω μεταξύ νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι. Μετά τιςκαταγγελίες διαδηλωτών για αναίτιες επιθέσεις, προσαγωγές και συλλήψεις από αστυνομικές δυνάμεις με στόχο τη διάλυση της πορείας, αλλά και του δημάρχου του Κερατσινίου, Χρήστου Βρεττάκου, ο οποίος έκανε λόγο για «στημένα επεισόδια», «μαυροντυμένους ασφαλίτες» και «φασίστες με στολή», η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά κατήγγειλε «σκηνοθετημένο σκηνικό μιας πόλης με φωτιές και καταστροφές».
http://tvxs.gr/news/ellada/eleytheroi-afethikan-oi-61-syllifthentes-tis-poreias-sto-keratsini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου