Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

(Εκτός από φιλορωσική, φιλο-ιρανή, αντισημιτική και φιλοτουρκική η Λαφαζανική Ίσκρα! "Οι ρωσικοί S-400 είναι αμυντικό όπλο και δεν στοχεύουν την Ελλάδα, ούτε ανατρέπουν τους συσχετισμούς δυνάμεων"! Ουστ, ρε καιροσκόποι φαφλατάδες)! Απάντηση σε έναν αναγνώστη μας: Οι S-400 της Τουρκίας και η Iskra

s-400 

Αναγνώστης της Iskra είχε την καλοσύνη να σχολιάσει το ρεπορτάζ της Iskra, το οποίο αντλήθηκε από διεθνή πρακτορεία και έχει τίτλο : «Παραδίδονται στην Τουρκία οι S-400. Λύσσα στις ΗΠΑ. Πληρωμή με τουρκικές λίρες!». (βλ. στήλη «Πολιτική»)
Ο φίλος αναγνώστης στο σχόλιο του, λοιπόν, μας εγκαλεί, ως Iskra ή το γράφοντα το ρεπορτάζ, λέγοντας ότι οι πύραυλοι αυτοί των S-400 θα πέσουν στα κεφάλια μας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εμείς, τάχα, επικροτούμε την αγορά των S-400 από την Τουρκία ή τέλος πάντων χαιρόμαστε που λυσσάνε στις ΗΠΑ με την στάση της Τουρκίας.

Κατ’ αρχάς να πούμε ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είναι μάλλον ειδησεογραφικό και δεν παίρνει θέση, πολύ περισσότερο δεν εκφράζει χαρά ή λύπη, σε σχέση με την εξέλιξη.
Η δεύτερη παρατήρηση αφορά τα βλήματα των S-400.
Το σύστημα των S-400 είναι καθαρά «αμυντικό», με την έννοια ότι τα βλήματα που εκτοξεύει είναι αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά και δεν κατευθύνονται σε επίγειους στόχους (τα κεφάλια μας!).
Η τρίτη παρατήρηση είναι ότι ανάλογο σύστημα σε παλαιότερη έκδοση, τους S-300, διαθέτει, μέσω  μιας περιπετειώδους διαδρομής από Κύπρο, και η Ελλάδα.
Τους S-300, όμως, η χώρα μας αντί να τους αξιοποιήσει αποτελεσματικά, όπως όφειλε, τοποθετώντας τους στα νησιά του Ανατ. Αιγαίουως αντιαεροπορικό φράγμα στην Τουρκία, τους έχει καταχωνιάσει στα αζήτητα στην Κρήτη για να μην ενοχληθεί ο αμερικανονατοϊκός παράγοντας.
Παρατήρηση τέταρτη και τελευταία, η Τουρκία του Ερντογάν έχει ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και είναι μια επεκτατική δύναμη με ισχυρές ηγεμονικές περιφερειακές φιλοδοξίες.
Αυτή, όμως, η Τουρκία και ο Ερντογάν ακολουθούν τα τελευταία χρόνια μια πορεία πολυδιάστατων πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών διεθνών σχέσεων, διαφοροποιούμενοι από την παλιά αγκιστρωμένη από το αμερικανονατοϊκό μπλοκ Τουρκία.
Αυτή η νέα στρατηγική της Τουρκίας, που εφαρμόζει ο Ερντογάν, ανεξάρτητα από το τι μας αρέσει εμάς ως χώρα ή όχι, είναι, μάλλον, επωφελής, θα έλεγα επωφελέστατη, για την Άγκυρα και της δίνει ευχέρειες να προωθεί αποτελεσματικότερα τις επιδιώξεις της όσο επιζήμιες και αν είναι για την πατρίδα μας.
Τι δηλοί, λοιπόν, ο μύθος;
Σε έναν κόσμο που αλλάζει και γίνεται όλο και πιο πολυπολικός, με πολλαπλά αντιτιθέμενα συμφέροντα και φιλοδοξίες, είναι μέγα λάθος η Ελλάδα αντί να ασκεί μια ανεξάρτητη πολυσχιδή και πολυεπίπεδη στρατηγική εξωτερικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό, για να εξυπηρετεί τα νόμιμα συμφέροντα της, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε παρακολούθημα και αμετακίνητο δορυφόρο των ΗΠΑ αλλά και της Γερμανίας και εσχάτως των σιωνιστών του Ισραήλ.
Αντέχουμε να διορθώσουμε αυτό το «λάθος»;
Το θέλουμε;
Αυτή είναι η πρόκληση που πρέπει να απαντήσουμε  καθαρά: Ραγιάδες ή ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και βαθιά δημοκρατική χώρα;
Κ.Τ.
https://iskra.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-s-400-%CF%84%CE%B7%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου