Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Η επαναστατική συμπεριφορά ξεκινάει, μέσα απ'την καθημερινή ζωή

Της Π.Μ.

"Αγκάλιασε αυτή τη γη με τα χέρια σου, γίνε μέρος από την εξαισιότητά της, πάρε το ψωμί σου και το φαγητό σου, το τραγούδι σου και το άλογό σου, και κάτσε φρουρός στα σύνορα,στις παρυφές των χωμάτων(της χώρας σου) ".

CANTO GENERAL ( PABLO NERUDA).

Η επαναστατική συμπεριφορά ξεκινάει, ρητά, μόνο μέσα απ'την καθημερινή ζωή, απ' το πως συμπεριφέρεσαι δηλαδή στο περιβάλλον που ζεις, στον εργασιακό σου χώρο, στην πόλη που περπατάς και κινείσαι, στη γυναίκα σου, στον άντρα σου,στο παιδί σου, στους φίλους, στους συνανθρώπους σου, όπου εκεί ενυπάρχουν και το πολιτικό και το κοινωνικό και το υπαρξιακό εν γένει στοιχείο.

Διάβασμα, ενημέρωση, ενδοσκόπηση, ενσυναίσθηση, κριτική σκέψη, αμφισβήτηση, οραματισμός, συμμετοχή, είναι κάποια από τα πράγματα εκείνα που μπορούν να οικοδομήσουν ένα πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη υγιών ενστίκτων.

Οτιδήποτε άλλο, είναι καταδικασμένο στη ''φάρμα των ζώων'': δημαγωγία δηλαδή, αριβισμός, αποχαλίνωση, εκμετάλλευση και προσπάθειες εντυπωσιασμού με ευτελή κίνητρα. Η μοίρα του ανθρώπου είναι ,σε μεγάλο βαθμό, ο χαρακτήρας του.Αυτό ισχύει επίσης και για τη συλλογική μοίρα, θέμα αλληλένδετο με τα παραπάνω.

Προς το παρόν όμως μια εκτίμηση της συγκυρίας από τον κύριο Θανάση.

https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/08/blog-post_94.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου