Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

(Αλητεία της ασύστολης ελληνικής ολιγαρχίας απέναντι σε μια κοινωνία που υποφέρει! Ζητάνε μεγαλύτερους φόρους για τους φτωχούς και - π.χ. - όχι φορολόγηση των λησταρχαίων εφοπλιστών! Όμως, ξέρω, εσύ θα ψηφίσεις νεοφιλελεύθερη ΝΔ ή νεο-νεοφιλελεύθερο ΣΥΡΙΖΑ)! Ανοικτή επίθεση ΣΕΒ στο αφορολόγητο ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ - ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΕΕ

Ανοικτή επίθεση ΣΕΒ στο αφορολόγητο

Τριπλάσιο σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το αφορολόγητο όριο για μισθούς και συντάξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΣΕΒ. Ουσιαστικά, οι εργοδότες «ανοίγουν τη συζήτηση» για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του αφορολογήτου των μισθωτών και των συνταξιούχων πριν ακόμη εφαρμοστεί η περικοπή που έχει ήδη ψηφιστεί. 


Χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει ένα θέμα που θα πλήξει άμεσα το εισοδήματα ακόμη και των πλέον αδύναμων οικονομικά στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Στόχος είναι βέβαια η «αυτόματη» αύξηση των φορολογικών εσόδων, χωρίς να αυξάνονται τα εισοδήματα ώστε να υπάρξει πλεόνασμα που θα δώσει την δυνατότητα να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων.  

​Ο ΣΕΒ αναφέρει ότι το αφορολόγητο ανέρχεται στο 60% περίπου της μέσης αμοιβής ανά μισθωτό έναντι 20% κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή ΈνωσηΣυγκεκριμένα, ο ΣΕΒ αναφέρει ότι το αφορολόγητο ανέρχεται στο 60% περίπου της μέσης αμοιβής ανά μισθωτό έναντι 20% κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αυτό, σε συνδυασμό με τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές που οδηγούν σε υψηλότερη φοροδιαφυγή έχει σαν αποτέλεσμα τα έσοδα του κράτους από άμεσους φόρους να υπολείπονται ως ποσοστό του ΑΕΠ από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έτσι, οι φόροι στους μισθούς και συντάξεις αντιπροσωπεύουν το 82% του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, που εισπράττεται (λόγω της τεράστιας φοροδιαφυγής των λοιπών κατηγοριών), με τα υψηλότερα εισοδήματα να υφίστανται κατάσταση οιονεί κατάσχεσης των αμοιβών τους (λόγω της υπερπροοδευτικότητας του φορολογικού συστήματος ώστε να αντισταθμίζεται το υψηλότερο αφορολόγητο όριο).

Διαβάστε επίσης:http://www.zougla.gr/money/forologika/article/anikti-epi8esi-sev-sto-aforologito-mis8on-ke-sintakseon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου