Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

(Γεννοκτονία, σου λέω)! Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον: Ραγδαία αύξηση της θνησιμότητας στη μνημονιακή Ελλάδα

ουάσιγκτον


Αύξηση της θνησιμότητας σε ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με τον μέσο όρο της δυτικής Ευρώπης σημειώθηκε στην Ελλάδα από το 2010 και μετά, ως συνέπεια της λιτότητας και των επιπτώσεών της στην υγεία του πληθυσμού, σύμφωνα με μεγάλη αμερικανική έρευνα.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, στην έρευνα συμμετείχαν και ομογενείς ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί και άλλοι επιστήμονες, όπως οι  Γιώργος Κοτσάκης, Στέφανος Τυροβολάς, Άντι Στεργάκης, Σοφία Ανδρούδη, Βανέσσα Χρέπα, Βασιλική Σταματοπούλου, Κωνσταντίνος Στρουμπούλης , Φώτης Τοπούζης, Μιλτιάδης Τσιλιμπάρης, Νικόλαος Τσιλιμπάρης καιΔημήτριος Βαλσαμίδης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2016 από το Institute for Health Metrics and Evaluation του Πανεπιστημίου.
Στα ευρήματα της έρευνας αναφέρεται ότι η υγεία του πληθυσμού της Ελλάδας μειώθηκε σημαντικά και οι θάνατοι αυξήθηκαν ραγδαία μετά την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας από την ΕΕ και το ΔΝΤ το 2010.
«Η μελέτη αυτή είναι σημαντική γιατί παρέχει ένα πλαίσιο εργασίας για την παρακολούθηση της υγείας σε εθνικό επίπεδο μετά από μεγάλες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές», δήλωσε ο δρ. Κοτσάκης, εκ των συγγραφέων της έρευνας η οποία δημοσιεύτηκε στο βρετανικό The Lancet Public Health.
Σ’ αυτήν επισημαίνεται ότι οι κυβερνητικές δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν κατά πολύ στην Ελλάδα και ότι τα αίτια θανάτου που αυξήθηκαν περισσότερο ήταν κυρίως αυτά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από το σύστημα περίθαλψης.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κυβερνώντες θα έπρεπε να διασφαλίσουν ότι το σύστημα υγείας της χώρας είναι εξοπλισμένο, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών της χώρας.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν και αύξηση στον ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού της Ελλάδας, ως ένα ακόμη ανησυχητικό παράγοντα και τόνισαν:
«Η αύξηση των συνολικών θανάτων σε μικρά παιδιά, μικρότερα των 5 ετών και πιο μεγάλων ενήλικων, σε συνδυασμό με την αύξηση αιτιών ευαίσθητων προς τη διαθεσιμότητα πόρων (όπως η πρόσβαση σε έλεγχο και έκτακτη φροντίδα) δείχνουν ότι το Σύστημα Υγείας απαιτεί σημαντική αναδιάρθρωση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που είχαν να κάνουν με την διαθεσιμότητα πόρων, επανατοποθέτηση πόρων και δομή του πληθυσμού».
Ακόμη, έγραψαν ότι ενώ το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας αυξήθηκε το 2010 κατά περίπου 5,6% από το 2000, είχε ραγδαία άνοδο περί το 17,7% τα 6 χρόνια που ακολούθησαν (2010-2016), μετά την επιβολή των μέτρων λιτότητας.
Ηταν μία αύξηση τρεις φορές ταχύτερη από το ποσοστό της δυτικής Ευρώπης και ήρθε σε μία στιγμή που στην πραγματικότητα καταγράφεται μείωση της θνησιμότητας διεθνώς.
Η μεγαλύτερη μάλιστα αύξηση ήταν στις ηλικίες των 70+ ενώ και στους πολύ νεότερους υπήρξε μία δυσανάλογη αύξηση.
Η αύξηση στην θνησιμότητα συμπίπτει με αλλαγές στις αιτίες θανάτου, με αξιοσημείωτες αυξήσεις σε μεταδοτικές, μητρικές, νεογνικές και διατροφικές ασθένειες.
https://iskra.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CF%85%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%8D%CE%BE/


2 σχόλια:

  1. [ΕΞΙΣΩΣΗ: ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΠΡΙΑ/MERDE ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ (ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑ)... ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΗΡΑΚΛΗ! ΏΣ ΑΡΧΗ: ΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΜΕ ΈΝΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟ!]

    ΠΟΙΗΜΑ: "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" Του Γ. Σκορδοπούτσογλου.

    Όταν ακούω "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" βλέπω την μεγάλη ανέλιξη των Συριζοναζοί!

    Όταν ακούω "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" ώρα με την ώρα έρχεται η Καταστροφή!

    Αχ Αυτή η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" μας φέρνει Σύντομη Ολική Καταστροφή!

    "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"-"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" Είσαι ο Πραγματικός Θάνατος Στου Έλληνα τη Ζωή!

    Όποιος μιλά για "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" Τον Τάφο Σου θάβει βαθιά μέσα στην Ελληνική Γή!

    Γιαυτό μακριά από την "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" για να γλυτώσουμε μια Φυσική Ολική Καταστροφή!

    Όποιος Ελληνας μιλά Χαρούμενα για τον Ερχομόώ Της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Καλεί για μια Ολική Φυσική Καταστροφή!

    Το Παρόν και το Μέλλον της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" Εχουν Έναν Όμοιο Αριθμητή Το Πολιτικό/Πολιτειακό Βοθροσυστήμα στην Ελληνική Γή και Έναν Κοινό Παρανομαστή Σε Θέλουν 3 μέτρα κάτω Από Την Ελληνική Γή!

    Γιαυτό Θάψτε Τους "ΝΕΟΕΠΟΧΗΗΤΕΣ" Βαθιά μέσα Στην Γή Σαν Το Σκουλίκι Τον "κύρ-Παντελή"
    για να δεί ο Έλληνας και η Ελλάδα ΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ!!!

    Ακου Ρέ Σύ Οταν Ακούς "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" Κτύπα Προτού Σε Φάνε ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!




    1. ΥΓ. Αφήστε Ρέ ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΛΟΥΣΤΡΩΝ ΜΜΕ ... ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Günter Grass!!! Ρέ Γερμανομαθείς ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΑΣ ΟΥΔΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ/ΥΦΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΗΛΙΘΙΟΙ) ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ Günter Grass/Europas Schande!!!

    2.ΥΓ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ "ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ" ΟΙ ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΞΕΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ "ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΣ"!!!
    ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΓΓΛΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ!!! ΡΕ ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΜΑΧΑΛΑ "Η ΕΛΛΑΣ";;;
    ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΛΟΥΣΤΡΩΝ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ "ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ" ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΑ ΜΙΑ ΆΛΛΗ ΦΟΡΑ!!!... ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ!!! ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!

    Gia Ton Poutso Eisaste OLOI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΘΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟ!!! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ/ΧΙΤΛΕΡ ΑΝΤΟΛΦ/Χ.Α." ΩΣ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ/ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΏΣ ΝΕΑΝΤΑΡΤΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

    ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ/ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΚΟ - ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ή ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!!

    ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ! ΈΤΣΙ ΑΠΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή