Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Από καθηγητής πανεπιστημίου, οικοδόμος για να μην προδώσει τα "πιστεύω" του

Από καθηγητής πανεπιστημίου, οικοδόμος για να μην προδώσει τα "πιστεύω" του
Μπορεί ένας ακαδημαϊκός εν έτει 2018 να κερδίζει το ψωμί του δουλεύοντας στην οικοδομή; Αν ζει στην Τουρκία του Ερντογάν, τότε ναι, είναι δυνατόν.
Ο Ορχάν Καγιά ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Aμπάντ Μπαϊσάλ Ιζέτ στην επαρχία Μπουλού. Στις αρχές του 2016 υπέγραψε μαζί με άλλους συναδέλφους του μία διακήρυξη με την οποία οι υπογράφοντες ζητούσαν να σταματήσουν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Νοτιοανατολική Τουρκία και να αρχίσουν εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους Κούρδους για μία ειρηνική διευθέτηση του προβλήματός τους.

Τη συγκεκριμένη δήλωση την υπέγραψαν συνολικά 1128 ακαδημαϊκοί.
Η απάντηση του καθεστώτος ήταν άμεση. Ο Καγιά, με άλλους 18 συναδέλφους του, απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες με το περιβόητο διάταγμα 701. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο Καγιά απολύθηκε, σύρθηκε τρεις φορές σε έρευνα στη διάρκεια των οποίων ο παθών επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν έχει μετανιώσει για την υπογραφή του.
Εν τέλει τη λύση για τη διαβίωση την βρήκε στην οικοδομή.
Ο Καγιά δεν χάνει στιγμή το κουράγιο του και προτιμά να κερδίζει τον επιούσιο τίμια χωρίς να προδίδει τις αρχές του, παρά να υπογράψει "δήλωση μετάνοιας". Οπως χαρακτηριστικά γράφει στο twitter "ποτέ δεν θα σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε".



View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Direnmekten, umut etmekten , üretmekten ve emek vermekten asla vazgeçmeyeceğiz.

 https://www.news247.gr/kosmos/apo-kathigitis-panepistimioy-oikodomos-gia-na-min-prodosei-ta-pisteyo-toy.6642714.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου