Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Εμφύλιος» στην «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (έγγραφα)

Ρήγμα στη «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκαλούν οι εκλογές ανάδειξης υπηρεσιακών συμβουλίων στο δήμο Αθηναίων με τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ και της Συνδικαλιστικής Ανατροπής να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες μέσω ανακοινώσεων. Το κυριότερο, όμως, είναι, όπως όλα δείχνουν, ότι οι συγκεκριμένες εκλογές φαίνεται να αποτελούν μόνο την αφορμή για τον «εμφύλιο», ο οποίος μοιάζει να έχει βαθύτερα αίτια. 
Ας δούμε όμως την αφορμή:
Όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, σε πέντε ανακοινώσεις που δημοσιοποιήθηκαν εν μέσω θέρους, η Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ) που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ (πρόεδρος ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ στο δήμο Αθηναίων και μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος) και η παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΣΥΝΑΝ και συνεργαζόμενοι) φτάνουν στα άκρα με εκατέρωθεν βαριές κατηγορίες.
  • Την αρχή κάνει ο ΣΕΔΑ που ανακοίνωσή του στις 18 Ιουλίου 2017 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Συνδικαλιστική Ανατροπή δεν κατέθεσε ψηφοδέλτιο και ως εκ τούτου δεν γνωρίζουμε εάν υφίσταται ή αν οδεύει προς διάλυση»!!!
  • Δύο ημέρες αργότερα έρχεται η απάντηση της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, η οποία καταγγέλλει τον ΣΕΔΑ και κάνει λόγο για δυνάμεις του απεργοσπαστικού μηχανισμού (σ.σ. υπογραμμισμένο και με bold στο κείμενο): «Καταγγέλλουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου μας ΣΕΔΑ που επιδιώκει την απαξίωση της δεύτερης παράταξη στο ΔΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, φτάνοντας στο σημείο να μιλά για διάλυσή της. Καταλαβαίνουμε τον πανικό…..Κυρίαρχος στόχος μας με τη δύναμη της συνεργασίας είναι να απομονώσουμε τις δυνάμεις του απεργοσπαστικού μηχανισμού, που μόνο στόχο έχουν την αποδυνάμωση της Ομοσπονδίας μας ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενισχύοντας κάθε διασπαστικό στοιχείο, στηρίζοντας Κυβερνητικές-εργοδοτικές και αντεργατικές αποφάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  • Η συνέχεια είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα για τις σχέσεις μεταξύ της ηγεσίας της ΣΥΝΑΝ (Τράκας, Τσούνης κλπ) και της ηγεσίας της ΔΑΚΕ (Πολυμερόπουλος, Πολυζώης κλπ). Σε ειρωνική απάντηση του την ίδια ημέρα ο ΣΕΔΑ υποστηρίζει ότι η ΣΥΝΑΝ αποτελεί τους εκπροσώπους και το δεκανίκι της Δημοτικής Αρχής εκτελώντας «πειθήνια εντολές»: «Εκ μέρους όλων των συναδέλφων θέλουμε να εκφράσουμε την ανείπωτη χαρά μας διότι ενεφανίσθη η Συνδικαλιστική Ανατροπή και μάθαμε ότι είναι εδώ. Η απορία μας όμως είναι από πόσα τεμάχια αποτελείται και πού μπορούμε να την βρούμε. Στο γραφείο του Δημάρχου, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα; Στο γραφείο του Αντωνίου; Ή στο γραφείο του αντιδημάρχου Καθαριότητας;», τονίζεται.
  • Πέντε ημέρες αργότερα με νέα ανακοίνωσή της η ΑΝΑΤΡΟΠΗ, αυτή τη φορά επιτίθεται προσωπικά στον Β.Πολυμερόπουλο, τονίζοντας ότι είναι «ιδιαίτερα χολωμένος και ενοχλημένος και με βήμα του ΣΕΔΑ (sic), κρίνει τις επιλογές της Συνδικαλιστικής Ανατροπής. Οι πάντες αντιλαμβάνονται γνωρίζοντας τον Βασίλη πως βγάζει εκνευρισμό και θυμό και όχι χαρά και ικανοποίηση», προστίθεται στην ανακοίνωση, με τους συνδικαλιστές της ΣΥΝΑΝ να ισχυρίζονται ότι πριν την επίθεση τους είχε κάνει πρόταση συνεργασίας! Αλλά το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα είναι η «απειλή» μέσω της τελευταίας φράσης της ανακοίνωσης ότι «και αν το μαχαίρι χρειαστεί να πιάσει κόκκαλο, εδώ είμαστε».
  • Εφτά ημέρες αργότερα, την 1η Αυγούστου, νέα ανακοίνωση του ΣΕΔΑ απαντάει με νέα επίθεση στην Συνδικαλιστική Ανατροπή: «ΑΡΚΕΤΑ. Όσον αφορά το θέμα των υπηρεσιακών συμβουλίων σας υπενθυμίζουμε ότι είχαμε ασχοληθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση. Ξεκαθαρίζουμε δε για μια ακόμα φορά ότι ο Σύλλογος έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί από την ύπαρξη ή την ανυπαρξία μιας Συνδικαλιστικής παράταξης, της Ανατροπής ή κάπως έτσι. Βεβαίως το ότι μια παράταξη η οποία εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του Συλλόγου έχει αποφασίσει να αυτοδιαλυθεί ή να γίνει ουρά ενός σωματείου της καθαριότητος είναι ένα ζήτημα, αλλά δεν μπορεί να ασχολείται με αυτό ο Σύλλογος. Σε πόσους συλλόγους , φορείς, Δημοτικές Αρχές κλπ θα γίνει ουρά η συγκεκριμένη παράταξη δεν μπορεί να μας απασχολεί στο διηνεκές. Η Μόνη απορία την οποία είναι δυνατόν να έχει κάποιος είναι σε ποιο γραφείο μορφοποιούνται οι ανακοινώσεις τους: Στο γραφείο τύπου του Δημάρχου , του Γεν.Γραμματέα, του Αντιδημάρχου Καθαριότητος, σε έξωδημοτικά κέντρα κλπ, σε ποιο τέλος πάντων γραφείο διότι όπως είναι γνωστό έχουν πολλά. Εάν δε η επίκληση του ονόματος του Προέδρου του Συλλόγου τους δίνει υπόσταση, διότι προφανώς θεωρούν ότι βρίσκονται σε ανυπαρξία, καλώς πράττουν και το χρησιμοποιούν και να συνεχίσουν να το κάνουν. Είναι γνωστό, ότι οι παρατάξεις κατέρχονται στις εκλογές με συγκεκριμένες απόψεις και συγκεκριμένους στόχους. Η Συγκεκριμένη παράταξη, προφανώς εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους. Αυτούς που καθορίζει κατά διαστήματα η Δημοτική Αρχή και κάποιοι εξωδημοτικοί παράγοντες, τους μόνους στόχους που σίγουρα δεν εξυπηρετεί είναι αυτούς των εργαζομένων και αυτών οι οποίοι τους ψηφίσανε.Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους εργαζομένους, την ανεξαρτησία της διαχρονικής του πορείας και ζητά από τους πάντες να ξεκαθαρίσουν εάν είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων, της δημοτικής Αρχής η άλλων εκτός Δήμου συμφερόντων.Περιμένουμε δε να γνωστοποιήσουν ποιοι είναι οι απεργοσπάστες της καθαριότητος τους οποίους τόσο «λυσσαλέα» πολεμάνε και οι οποίοι προφανώς έχουν όνομα, εκτός αν λένε ψέματα, το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία ή αν ούτε αυτό τολμάνε να κάνουν», καταλήγει η ανακοίνωση, η οποία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, έχει μείνει αναπάντητη.
https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/apokalypsi-emfylios-stin-galazoprasini-igesia-tis-poe-ota-engrafa/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου