Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

(Πωρωμένος νεοναζιστής με ράσο)! Αθλιότητα από τον Κλεομένη: Βανδάλισε το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα

 

Ο μη αναγνωρισμένος από την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας, "πατήρ Κλεομένης", γνωστός για τα βιντεάκια του που μέσα σε λίγες ώρες γίνονται viral, φαίνεται πως έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Μετά τον πρόσφατο βανδαλισμό του γλυπτού του Τάσου Νυφαδόπουλου με θέμα την κρίση και τις συνέπειες της στον άνθρωπο και την κοινωνία, ο ψευτο-ιερέας χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά στη Λάρισα.
Σε βίντεο που ανάρτησε από τη Θεσσαλική πρωτεύουσα ο "πατήρ-Κλεομένης" εμφανίζεται να βανδαλίζει το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων που βρίσκεται στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων και στέκει εκεί για να θυμίζει τις θηριωδίες των ναζί.
Ο ρασοφόρος με πρωτοφανή χυδαιότητα έφτυνε, κλωτσούσε και έβριζε το μνημείο και τους Εβραίους ενώ στο τέλος πέταξε και ένα αυγό, προσβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την ιστορική μνήμη και ξεπερνώντας τα όρια της γραφικότητας και της γελοιοποίησης.
Ο δήμος Λαρισαίων καταδικάζει τη δράση του

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τις γραφικότητες και τη μισαλλοδοξία  του «μοναχού Κλεομένη»", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων.
Αναλυτικά:
"Με θλίψη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για τη δράση του αποκαλούμενου «μοναχού Κλεομένη» στη Λάρισα και στα όσα  αποτρόπαια αλλά και φαιδρά, «πρωταγωνίστησε» στην περιοχή της Πλατείας Εβραίων Μαρτύρων, βεβηλώνοντας μάλιστα το Μνημείο που η πόλη μας έχει αφιερώσει στους συμπολίτες μας Εβραίους, θύματα του Ολοκαυτώματος. 
Πέρα από την αναμφίβολη γραφικότητα της όλης υπόθεσης, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες πράξεις και ενέργειες. 
Πρόκειται εξάλλου για αντιλήψεις που είναι πέρα και έξω από τις απόψεις της συντριπτικής πλειονότητας των συμπολιτών μας. Η ιστορία της Λάρισας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μακραίωνη παρουσία της Ισραηλιτικής κοινότητας της πόλης. 
Είμαστε σταθερά απέναντι στην μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Η Λάρισα ήταν, είναι και θα παραμείνει μια ανοικτή κοινωνία"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Πατέρας Κλεομένης βανδαλίζει άγαλμα και δεν έχει καθόλου πλάκα


http://news247.gr/eidiseis/viral/athliothta-apo-ton-kleomenh-vandalise-to-mnhmeio-toy-olokaytwmatos-sth-larisa.4770956.html


1 σχόλιο:

  1. Ένας μπαρμπέρης για να του τα ξυρίσου... ΌΛΑ!

    Ερώτηση: Μήπως βρίσκεται στα μισθολόγιο των φίλων μου των Σκατοκυπατζίδων;; ή Του Ανθελληνικού Παρακράτους ΤΩΝ Ξένων (Συμπεριλαμβανομένου και του Πατριαρχείου Κων/Πόλεως!!!)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή