Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ ;

η εικόνα προφίλ του Γιάννης Χατζηαντωνίου

Γιάννης Χατζηαντωνίου

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ ;

από Νικολέττα Καψή 
Το Διοικητικό Εφετείο Κιέβου δεν εξέδωσε, τελικώς, σήμερα απόφαση, επί της εφέσεως του Κ. Κ. Ουκρανίας κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου Διοικητικού Δικαστηρίου, με την οποία τέθηκε εκτός νόμου, αν και οι δικαστές χθες κατά τη διακοπή τη διεξαγωγής για σήμερα, είχαν προαναγγείλει ότι θα δημοσιεύσουν την απόφαση τους .
Η έκδοση της απόφασης αναβλήθηκε έως την έκδοση απόφασης επί της προσφυγής 46 βουλευτών ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου κατά του Νόμου «περί αποκομμουντιστικοποίσης». Με την προσφυγή ζητείται να ελεγχθεί η συνταγματικότητα του προαναφερόμενου νόμου, βάσει του οποίου το Υπουργείο Δικαιοσύνης αιτήθηκε στο Διοικητικό Δικαστήριο να τεθεί εκτός νόμου το Κ. Κ. Ουκρανίας. Αρχικά πρέπει το συνταγματικό δικαστήριο να αποφανθεί εάν θα επιτρέψει να ανοιχτεί σχετική δίκη. Εάν γίνει δεκτό το αίτημα να εξεταστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο η προσφυγή των 46 βουλευτών, όπως δήλωσε η δικηγόρος του Κ. Κ. Ουκρανίας Ιρίνα Ιβασιούκ, αυτή θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Αν όμως απορριφθεί το αίτημα, οι δικαστές θα εκδόσουν την απόφαση.
Ας αξιοποιήσουμε τον χρόνο για περισσότερη αλληλεγγύη....Οι ίδιοι οι Ουκρανοί κομμουνιστές είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να δυναμώσουν πολιτικά και οργανωτικά. Όπως όλοι γνωρίζουμε αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

https://www.facebook.com/ichatzianton?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου