Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Το ΚΚΕ και η κυβέρνηση των 'βρόμικων αποστολών'



"Σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης, αυτό που έκανε το τελευταίο Εurogroup ήταν να επικροτήσει και να επικυρώσει, τα αντιλαϊκά μέτρα της β' αξιολόγησης και του 4ου μνημονίου. Το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Επιβεβαιώνοντας, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση των "βρόμικων" αποστολών σε βάρος του λαού", σημείωσε - μεταξύ άλλων - στην ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
AdTech Ad

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «το κλίμα ευφορίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, σε ένα λαό γονατισμένο και ματωμένο, εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι και προκλητικό και εξοργιστικό. Γιατί χρειάζεται πράγματι μεγάλο θράσος -κι αυτό το διαθέτει η κυβέρνηση- να λες, ότι με τη συμφωνία του Eurogroup δημιουργείται ξέφωτο για το λαό!

Η ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων

"Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα; Αλήθεια, τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν στο 3,5% του ΑΕΠ για το διάστημα 2018-2022 και στο 2% από το 2023 μέχρι το 2060, από πού ακριβώς θα διασφαλιστούν;" διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: "Φυσικά, από εκεί που προήλθαν και τα περσινά και το φετινό: Από τη ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων. Από τις άγριες περικοπές μισθών, συντάξεων, δαπανών για την υγεία, την παιδεία. Από την άγρια φορολογία των λαϊκών στρωμάτων που προέρχεται από τη νέα καρατόμηση του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ κλπ.".
"Μήπως θα καταργηθούν οι πάνω από 600 μνημονιακοί νόμοι; Ή μήπως δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έρχονται για το επόμενο διάστημα;" συνέχισε για τα πεπραγμένα της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.ΑΝΕΛ και ανέφερε πως ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για τη 3η αξιολόγηση, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το συνδικαλιστικό νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε "χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία". "Θα το κάνετε κι αυτό στο όνομα της "αριστεράς και της προόδου"! Όπως επίσης, και για την όποια ρύθμιση του χρέους, θα ζητηθούν επίσης νέα μέτρα. Εδώ είμαστε και θα το δούμε" είπε.

Επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μόνοι ικανοποιημένοι

"Οπωσδήποτε, υπάρχουν κάποιοι, που έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι. Είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο" σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. "Μιλάμε για υποδομές, έργα, ζεστό χρήμα, που θα πάνε αποκλειστικά στο κεφάλαιο, προκειμένου να αναθερμάνουν την κερδοφορία του. Το ίδιο εξυπηρετούν και οι συστάσεις του Eurogroup για την εφαρμογή των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, σχετικά με τη διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων για επενδύσεις και την περαιτέρω απελευθέρωση επαγγελμάτων. Το άνοιγμα δηλαδή - ξανά να το πούμε - νέων πεδίων κερδοφορίας για λίγους" πρόσθεσε.
"Αν κάτι αξίζει να κρατήσει κανείς από τη συμφωνία στο Eurogroup, δεν είναι τίποτα περισσότερο, από την τρανταχτή επιβεβαίωση, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία πασχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όχι μόνο δεν αποτελεί το "τέλος των θυσιών" του ελληνικού λαού, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου έντασης της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και αντιλαϊκής επίθεσης διαρκείας" σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ρήξη και σύγκρουση

Ακόμα, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε: "Επιβεβαιώνεται ότι η πραγματική ελπίδα για την εργατική τάξη, για το λαό δεν βρίσκεται στα σχέδια και τα παζάρια των καπιταλιστών, αλλά μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από τη ρήξη και τη σύγκρουση με το σημερινό δρόμο".
"Με ισχυρό ΚΚΕ, αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος και κοινωνική συμμαχία, με πρόταση διεξόδου από την κρίση σε όφελος του λαού" πρόσθεσε κλείνοντας την ομιλία του.
Δείτε την ομιλία:


ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ 902

http://news247.gr/eidiseis/politiki/to-kke-kai-h-kyvernhsh-twn-vromikwn-apostolwn.4749454.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου