Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

(Εξαιρετικό)! Ο Γενιτσαρισμός ως ανώτατο στάδιο της συστημικής «Αριστεράς»

Ο Γενιτσαρισμός ως ανώτατο στάδιο της συστημικής «Αριστεράς»
του Παναγιώτη Μαυροειδή
Όποιος διάβασε την προηγούμενη Κυριακή τον τίτλο της εφημερίδας Η Εποχή («Τώρα, τι θα γίνουμε χωρίς σκουπίδια;») και τη χιλιοφορεμένη κατηγορία περί «τυφλής σύγκρουσης», από μεριάς των εργαζομένων στους ΟΤΑ, σίγουρα ανατρίχιασε. Εκείνος ωστόσο που άντεξε να υποστεί ολόκληρο το άρθρο του Δ. Χρήστου στην Αυγή, ένιωσε την αηδία να αντικαθίσταται με πολιτική οργή.
Ο τακτικός αρθρογράφος της κυβερνητικής εφημερίδας της «ανανεωτικής αριστεράς», τολμά να αντιστρέψει γκαιμπελικά την πραγματικότητα, μιλώντας για «ομηρεία των πολιτών από τους απεργούς» και να μας καλέσει να αγνοήσουμε την πραγματική ομηρεία εφ’ όρου ζωής χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων από το μνημονιακό καθεστώς προσωρινής εργασίας και επιβάλλει και συντηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αφού καταδικάζει τις κινητοποιήσεις κλάδων εργαζομένων με τα γνωστά επιχειρήματα του Σκάι, καταλήγει να υπενθυμίσει: Κλάδοι όπως Ένοπλες Δυνάμεις και αστυνομία, «κρίσιμοι για τα κοινωνικά και εθνικά συμφέροντα δεν έχουν το δικαίωμα της απεργίας»!
Μα πρέπει άραγε να μιλάμε για «Αριστερά», έστω με εισαγωγικά; Θα ήταν απλούστερο να κάναμε λόγο για αστική, μνημονιακή, ευρώδουλη και αμερικανόδουλη κυβέρνηση η οποία, για λίγους μήνες παραπάνω στην «κουτάλα», μπορεί να υπογράψει άλλα δέκα μνημόνια, να αραδιάσει όλες τις ψευδολογίες του κόσμου και να πουλήσει και την ψυχή των υπουργών της στο διάβολο. Πρέπει ωστόσο να δούμε τα πράγματα με πολιτική ακρίβεια και όχι με συναισθηματισμούς. Η ειδική «αξία χρήσης» τούτης της κυβέρνησης βρίσκεται ακριβώς στο γεγονός ότι μιλάει στο όνομα της Αριστεράς και ο πρωθυπουργός της τη μια βρίσκεται στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και την άλλη στο Μουσείο Μπελογιάνη, δίπλα μάλιστα στο Δ. Κουτσούμπα. Με αυτό πρέπει να αναμετρηθούμε.
Μην ξεχνιόμαστε: Οι Γενίτσαροι ήταν επίλεκτα σώματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας που, κυρίως, είχαν συγκροτηθεί από αιχμαλώτους πολέμου υποταγμένων λαών. Αυτοί ακριβώς πολλές φορές αποτέλεσαν την αιχμή της πολεμικής μηχανής της αυτοκρατορίας.
Στα καθ’ ημάς, οι μαρξίζοντες υπουργοί και λοιποί απολογητές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν μεγαλύτερο κόμπλεξ από τους Γενίτσαρους. Από τη μια, προς τα δεξιά, θέλουν να αποδείξουν ότι δεν τους έχει μείνει ίχνος «βλαχιάς» από το «αριστεροχώρι». Από την άλλη, προς τα αριστερά, προσπαθούν να πουν πως δεν είναι και «τόσο δεξιοί» αλλά, αντίθετα, είναι σταθεροί στη «στρατηγική» και κάπως ευλύγιστοι στην «τακτική». Έτσι, σε διαρκείς εναλλαγές ρόλων μεταξύ Τόσκα και Πολλάκη ή Καμμένου και Τσακαλώτου, γελοιοποιούνται διαρκώς.
Κάποια στιγμή όμως, μετά τις φιγούρες και τις πιρουέτες, ο χορευτής πρέπει να βρει ισορροπία. Και τότε όλοι αυτοί ταυτίζονται ωμά με το ρόλο τους, δηλαδή την εφαρμογή μιας άγριας μνημονιακής αντεργατικής πολιτικής. Διότι δεν υπάρχει ποτέ άχρωμη και ουδέτερη διαχείριση. Όποιος βάζει τον «αγαθό» και δήθεν «εφικτό» στόχο της καλύτερης διαχείρισης της κοινωνικής αθλιότητας, τελικά θα ταυτιστεί και με το παραπάνω με την αθλιότητα, δικαιολογώντας τη χυδαία. Όταν η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση υιοθετεί τα μνημονιακά μέτρα «για να μη τα εφαρμόσει», ψεύδεται. Απλά θέλει να πουλήσει ακόμη πιο πειθήνια υποταγή στα εγχώρια και ευρωπαϊκά αφεντικά του κεφαλαίου, καταφανώς αδειασμένη από τους μνημονιακούς Γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Τούτη εδώ η κυβέρνηση δεν διαμορφώθηκε και δε νομιμοποιήθηκε ως μια τυπική δεξιά, αστική κυβέρνηση. Αλλά ως κυβέρνηση της διαχειριστικής συστημικής Αριστεράς. Παλιότερα είχαμε τη ΔΗΜΑΡ. Μα και το ΠΑΣΟΚ κατά κάποιο τρόπο διεκδίκησε κάτι ανάλογο. Υπήρχε, υπάρχει και θα αναγεννιέται πάντα και μια Αριστερά του συστήματος, ως βασικός όρος για την πολιτική αναπαραγωγή του. Η διάκριση μεταξύ συστημικής και επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς είναι όρος ύπαρξης της δεύτερης. Ούτε πρόκειται για κυβέρνηση μιας κάποιας «ρεφορμιστικής» Αριστεράς, που απλά θέλει να πάρει κάποια ριζοσπαστικά μέτρα (ή και να φέρει σοσιαλισμό!), με ειρηνικό τρόπο και πιο αργό ρυθμό. 
Η στάση των μαχόμενων δυνάμεων απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μόνο στάση απόλυτης αντίθεσης, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής της και, τελικά, της ίδιας με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες. Από ένα μαζικό εργατικό κοινωνικό κίνημα που θα καταχτά πολιτικό ρόλο και θα ανατρέπει γενικά τον ταξικό και πολιτικό συσχετισμό. Είναι αναγκαίο στο όνομα των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων που φορτώθηκαν τα μνημόνια. Είναι διπλά αναγκαία για να μη θαφτεί στο βούρκο του ΣΥΡΙΖΑ η αριστερή κομμουνιστική εναλλακτική.
http://prin.gr/?p=15855

3 σχόλια:

 1. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ (Γόρδιος Δεσμός) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

  ΚΥΠΡΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΈΞΩ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΈΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΈΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ και με την ΒΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος18 Απριλίου 2017 - 1:56 π.μ.
  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
  (Ας ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ)

  Οι "Εταιρεία" Starbucks σε όλη την Ευρώπη κάνει Δισεκατομμύρια Τσίρο και έχει Δισεκατομμύρια Κέρδος!

  Μάλιστα στην Ο.Δ.Γερμανίας εδώ και σχεδόν Δέκα (10) Χρόνια δεν πλερώνει ούτε ... ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΔΕΚΑΡΑ ΦΟΡΟΥΣ!!! Και ΑΥΤΟ βάσει Φοροτεχνικών Νόμων!!!

  Οι Νόμοι Αυτοί ΙΣΧΥΟΥΝ και για άλλες "Εταιρείες"!

  Οι Νόμοι Αυτοί "Φτιάχτηκαν" επί Πρωθυπουργίας του ... Juncker στο Λουξεμβούργο!!! Γιαυτό τον κάναν ΥΣΤΕΡΑ τον Juncker και ... Αυτό που Είναι σήμερα στην Ε.Ε.!!!

  Και η ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ:

  Εαν η "Εταιρεία" Starbucks ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ... Ο.Δ.Γερμανίας (Νόμιμα) πληρώνει στην ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

  Και μιλάνε ΟΛΕΣ Αυτές οι Κοπριες για τον Ελληνικό Λαό;;;

  Και μιλά η Νεκροφιλία Juncker ο Μασάζ men του Alex για ... Χρέος Του Ελληνικού Λαού; Της Χώρας ΜΑΣ;;;

  Η Ελλάδα ο Ελληνικός Λαός ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !

  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ!!!


  Στο ΠΥΡ το Εξώτερων ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

  ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! Και οι Εντός και οι Εκτός!!!  Υ.Γ. Μήπως καί η Fraport υπάγεται στήν άνω κατηγορία;;; Εμείς θά λέγαμε ΝΑΙ!!! ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος29 Ιουνίου 2017 - 10:00 μ.μ.
  Τι έκανε λέει;;;
  Ο Γιούνκγερ... επίτιμος καθηγητής στο ... ΑΠΘ;;;

  Ανοιχτή Προσβολή στο Όνομα Του Αριστοτέλη και στον Ίδιο τον Αριστοτέλη με Ταύτιση Του ΑΠΘ με Νεκρόφιλους!!!

  Αλλά τι περιμένεις από μια Χώρα που διώχνει τόσο τους Επιστήμονες στο Εξωτερικό όσο και γενικά τον Λαό της Αυτής Χώρας!!!

  Η "Ελληνική" Εξουσία Είναι Εχθρός Της Ελλάδος τόσο στον Ακαδημαϊκό Τομέα όσο και στον Πολιτικό!

  Γενικά και Ειδικά: ΌΛΟ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΊΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΌ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΌΛΟ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΊΝΑΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ! Έχουν Τα Ίδια Χαρακτηριστικά Τα ΕλιτοΝαζιστοΦασιστικά που Έχουν οι Βρετανοί Αποικιοκράτες και τα ΕλιτοΣιωνιστικά Ναζοί (παραπομπή στο έργο: Ο Μεγάλος Δικτάτωρ του Τσάρλι Τσάπλιν!)!!!


  ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ Ο-Λ-Α ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΚΟΝΔΥΛΙΑ (Από το "21" μέχρι Τώρα/Σήμερα ΌΤΑΝ ΈΡΘΕΙ Η ΏΡΑ Η ΕΥΛΟΓΙΜΕΝΗ!!! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!)!!!


  ..............

  Ανώνυμος4 Ιουλίου 2017 - 10:11 μ.μ.
  Για να μην Το Κουράζουμε το πράμα!

  1ον. Στην ΟΔΓ στην Χώρα της "Απόλυτης" Ακρίβειας Καταδικάστηκαν Άτομα για ΦΟΝΟΥΣ (ακόμη και σε μια Αστυνομικήνα) βάσει DNA!!! ΔΙΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ DNA ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ!!!!

  ΑΛΛΑ ΎΣΤΕΡΑ ΑΠΌ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ..... ΒΡΗΚΑΝ ΌΤΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ DNA (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑΥΤΗΖΩΤΑΝ ΚΑΤΑ ΣΧΕΔΟΝ .... 50% ΠΕΡΙΠΟΥ με του ... Κατηγορούμενου) Είχε σχέση με τα ελλλατωματικά Quit tips (τα βαμβάκια) και την ανικανότητα μιας Επιστημονικής Υπαλλήλου να καταλάβει την ελλατωματικότητα των εργαλείων της!

  Αποτέλεσμα;;; Ο/ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΘΩΩΘΕΙΚΑΝ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ απέσυρε το συγκεκριμένο κατασκεύασμα της Αυτής γραμμής παραγωγής!!!

  Και μιλάμε για την .... ΟΔΓ!!!

  ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΓ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΗ;;;;!!!!

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ/Δικονομικά Στοιχεία Το Άνω Συμβάν Στην ΟΔΓ ΠΡΙΝ μερικά χρόνια (νομίζουμε 2/3/4 χρόνια)!!!

  ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΡΕΦΩΝΤΑΙ ΖΩΕΣ ΛΟΓΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ (;;;!!!) ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή