Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

(Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ)! Αντί να καταργείται η ανεργία των νέων,καταργούν επίδομα στήριξης νέων ανέργων

ανεργία

Από την αρχή της κρίσης και των μνημονίων μέχρι σήμερα οιάνεργοι αυξάνονται ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν μειωθεί σε ποσοστό άνω του 30%. Δηλαδή, ενώ το 2010 επίδομα ανεργίας ελάμβαναν περίπου το 40-45% επί του συνόλου των ανέργων,σήμερα επίδομα ανεργίας λαμβάνει περίπου το 10% του συνόλου των ανέργων.

Να επισημάνουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο αριθμός των ανέρχεται περίπου στο 1,5 εκ., ενώ η χώρα μας κατέχει την πρωτιά και στην ανεργία των νέων.
Σε μια εποχή που οι νέοι μας μεταναστεύουν μαζικά, προκειμένου να αναζητήσουν μια δουλειά, σε μια εποχή που η 1η προτεραιότητα του ΟΑΕΔ συνολικά θα έπρεπε να είναι η στήριξη των ανέργων, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει την περικοπή ενός ακόμα επιδόματος, αυτού των Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (20-29 ετών), ένα επίδομα που το τελευταίο έτος έλαβαν περίπου 3.500 νέοι.
Καταργείται ένα ακόμα επίδομα χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων. Καταργείται η κοινή λογική, καταργείται κάθε δυνατότητα ανάσχεσης της ανεργίας.
http://www.iskra.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου