Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Δίκη αγωνιστών Περιστερίου 30/5

Μας στάλθηκε από την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 21/3 προς Τετάρτη 22/3 συνελήφθησαν 3 αγωνιστές του Περιστερίου και της Πετρούπολης να σβήνουν φασιστικά συνθήματα στην περιοχή του Περιστερίου. Ακολούθησε κράτηση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στη ΓΑΔΑ, που ξεπέρασε τις 36 ώρες. Τους παρακρατήθηκε πολιτικό υλικό (αφίσες, προκηρύξεις κλπ) πέρα από αυτά που καταγράφονται στη δικογραφία για λόγους, προφανώς, ασφαλίτικου πολιτικού «φακέλου» και έγινε έρευνα στα σπίτια τους.



Αφορμή στάθηκε μια καταστροφή ακυρωτικού μηχανήματος που έλαβε χώρα ένα χιλιόμετρο μακριά και μία ώρα νωρίτερα. Η προσπάθεια να τους φορτώσουν σπασίματα ακυρωτικών μηχανημάτων είναι απόλυτα προσχηματική. Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως το κριτήριο σύλληψης και παραπομπής σε δίκη δεν βασίζεται σε κανένα πραγματικό στοιχείο παρά αρκεί η ταυτότητά σου ως αγωνιζόμενος αντιφασίστας της περιοχής. Η κράτησή τους επί δύο σχεδόν ημέρες, η έρευνα στα σπίτια τους με την κατάσχεση πολιτικού υλικού και η αρχική προσπάθεια να δημιουργήσουν κακουργηματικές κατηγορίες στη βάση του καταργημένου κουκουλονόμου, είναι μία προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν κάθε είδους κινητοποίηση που μπορεί να προβάλλει ως αντίπαλος στο αστικό μπλοκ εξουσίας.

Το αστικό μπλοκ έχει διαμορφώσει ένα νομικό πλαίσιο που η αντίσταση στην κρατική πολιτική είναι «παράνομη». Απεργοί, διαδηλωτές, καταληψίες, αφισοκολλητές, αντιφασίστες, κινήματα «δεν πληρώνω» διόδια ή εισιτήρια ΜΜΜ, κινήσεις εναντία σε πλειστηριασμούς είναι «εχθροί του πολιτεύματος». Η εισβολή στα σπίτια των αγωνιστών την ώρα που αθωώνονται τα λαμόγια του Βατοπεδίου είναι ξεκάθαρη επιλογή του συστήματος για το ποιους θεωρεί συνομιλητές και «πυλώνες της δημοκρατίας».

Ως ενιαίο εχθρό μας αντιμετωπίζουν, με ταξική ενότητα θα αντιμετωπίσουμε κι εμείς τις αλληλοσυμπληρωμένες αστικές επιθέσεις! Οι κατηγορίες θα πέσουν και η αθώωση των τριών αγωνιστών θα είναι άλλη μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος πάντα στο πλευρό της μαχόμενης εργατικής τάξης.

Πάρτι ενίσχυσης την Παρασκευή 26/5 στις 9μμ στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου (Αιμ. Βεάκη 28).

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και μικροφωνική στο Περιστέρι το Σάββατο 27 Μαΐου στις 12μμ στο Περιστέρι Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή (Πίσω από το Δημαρχείο).

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τρίτη 30/5, 09.00 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Πρόταση ψηφίσματος

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 21/3 προς Τετάρτη 22/3 συνελήφθησαν 3 αγωνιστές του Περιστερίου και της Πετρούπολης να σβήνουν φασιστικά συνθήματα στην περιοχή του Περιστερίου. Ακολούθησε κράτηση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στη ΓΑΔΑ που ξεπέρασε τις 36 ώρες. Τους παρακρατήθηκε πολιτικό υλικό (αφίσες, προκηρύξεις κλπ) πέρα από αυτά που καταγράφονται στη δικογραφία, έγινε έρευνα στα σπίτια τους, με εργαλείο τον κατηργημένο κακουργηματικό κουκουλονόμο.

Αφορμή στάθηκε μια καταστροφή ακυρωτικού μηχανήματος που έλαβε χώρα ένα χιλιόμετρο μακριά και μία ώρα νωρίτερα και παραπέμπονται σε δίκη στις 30 Μαΐου με μοναδικό στοιχείο μία προσωπική σημείωση μιας λεωφορειακής γραμμής που χρησιμοποιούσαν για να πάνε στο συμφωνημένο σημείο παρέμβασης και συμπτωματικά συνέπεσε με αυτό του συμβάντος.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως το κριτήριο σύλληψης και παραπομπής σε δίκη δεν είναι κανένα πραγματικό στοιχείο παρά η ταυτότητα σου ως αγωνιζόμενοι αντιφασίστες της περιοχής. Η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί την ώρα που κουκουλώνουν τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου και ετοιμάζουν άλλη μια μετωπική επίθεση στο λαό με 4ο Μνημόνιο, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους ενεργούς πολίτες. Με μια σειρά νομοθετημάτων ποινικοποιούν κάθε κοινωνική δράση. Το νομικό οπλοστάσιο υπάρχει! Οι διαδηλώσεις, οι αφισοκολλήσεις, οι καταλήψεις, οι απεργίες, τα κινήματα «δεν πληρώνω» και «ενάντια στους πλειστηριασμούς» μπορούν να βγουν παράνομα οποιαδήποτε στιγμή.

Ο στόχος αυτής της δίωξης αυτής είναι ένας και μοναδικός! Να στηθεί κλίμα τρομοκρατίας στο ταξικό κίνημα που ξαναβρίσκει τον αγωνιστικό του δρόμο και συσπειρώνει όλο και περισσότερες μάζες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 
Καταγγέλλουμε την παράνομη παρακράτηση πολιτικού υλικού για λόγους, προφανώς, ασφαλίτικου πολιτικού «φακέλου»

Ζητάμε την πλήρη απαλλαγή των κατηγορουμένων από κάθε κατηγορία


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/05/305.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου