Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

(Εξαιρετικά... περιγραφικό)! Τα σχέδια της Μέρκελ για Ευρώπη και Ελλάδα

Τα σχέδια της Μέρκελ για Ευρώπη και Ελλάδα
Δεν μπορεί πλέον να κάνει διαφορετικά. Η Άγκελα Μέρκελ είναι υποχρεωμένη να αλλάξει την Ευρώπη, αφού προηγούμενως τη θωρακίσει με βάση το νέο περιβάλλον, που διαμορφώνει ο Ντόναλντ Τραμπ.


Είτε το θέλει, είτε όχι, εν μέσω προεκλογικής περιόδου πρέπει να δρομολογήσει αλλαγές στο ευρωπαικό αμυντικό δόγμα και πρακτική, τη λειτουργία της Ευρωζώνης, χωρίς να αδιαφορεί για την ασφάλεια, τις μυστικές υπηρεσίες και την επεκτατική δραστηριότητα της Ρωσίας. 


Κάπου εκεί φαίνεται να καταλαβαίνει ότι το μικρότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει είναι εκείνο της Ελλάδας, το οποίο όμως διαιωνίζεται χωρίς εμφανή ορίζοντα επίλυσης. Σε κάθε περίπτωση η ώρα των αποφάσεων για τους Γερμανούς δεν πλησιάζει απλώς. Έχει ήδη φθάσει.

Χαρακτηριστικό για τη θέση που έχει περιέλθει η κυρία Μέρκελ είναι το τηλεγράφημα της DW από το Βερολίνο. 

Η συντάκτης αναφέρει σχετικά:
​Το επιτακτικό μήνυμα της γερμανίδας καγκελαρίου είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει το μέλλον της στα χέρια της. Κάτι που συνεπάγεται τεράστιες προκλήσεις, κυρίως στα πεδία της ασφάλειας, της άμυνας και των μυστικών υπηρεσιώνΗ Μέρκελ μπορεί να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν θα ρίσκαρε να κάνει μία τόσο βαρυσήμαντη για το μέλλον των αμερικανογερμανικών σχέσεων δήλωση εάν δεν διέκρινε σαφείς κινδύνους στους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θέτει εν αμφιβόλω διεθνή κεκτημένα, επικρίνοντας ανοικτά τους εταίρους του και κλείνοντας ταυτόχρονα με επιδεικτικό τρόπο οικονομικές συμφωνίας με χώρες όπως η Σαουδική Αραβία.

Το επιτακτικό μήνυμα της γερμανίδας καγκελαρίου είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει το μέλλον της στα χέρια της. Κάτι που συνεπάγεται τεράστιες προκλήσεις, κυρίως στα πεδία της ασφάλειας, της άμυνας και των μυστικών υπηρεσιών. 

Η συμβολή των ΗΠΑ σε αυτά τα πεδία υπήρξε καθοριστική μέχρι σήμερα, έχοντας αποτρέψει επανειλημμένα τα χειρότερα τόσο για τη Γερμανία όσο και την Ευρώπη.

Το έργο που καλείται να αναλάβει η Άγκελα Μέρκελ είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θα κληθεί να πείσει τη γερμανική κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των εγχώριων ενόπλων δυνάμεων και αναβάθμισης του ρόλου της Γερμανία στο στρατιωτικό πεδίο, διεθνώς. 

Δυσκολίες δημιουργεί και η επιφύλαξη πολλών Ευρωπαίων απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

Ως τροχοπέδη αναμένεται να λειτουργήσει και η σαφής έλλειψη στήριξης για την καγκελάριο σε χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, που εξωθήθηκαν σε λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας, αλλά και σε χώρες όπως η Ουγγαρία, που έχουν δεχθεί επανειλημμένα τη γερμανική κριτική για τη στάση τους στο μεταναστευτικό. 

Επιπλέον η Ρωσία θα επιχειρήσει να αντλήσει οφέλη από τη γενικευμένη αβεβαιότητα που επικρατεί.

Σύμφωνα με αξιόπιστες διαρροές που έχουν δει το φως στον γερμανικό τύπο (FAZ) η κα Μέρκελ φέρεται έτοιμη να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην Ευρωζώνη αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές –στις οποίες είναι σταθερά μπροστά από τον κ. Σούλτς– στη συγκρότηση μιας "δομής” με ρόλο οικονομικής κυβέρνησης και με οικονομικό εργαλείο ένα είδος ευρωπαϊκού ομολόγου, όχι όμως αυτού που ζητούν οι γάλλοι (αμοιβαιοποίησης του χρέους).



Κάτι πρέπει να γίνει με την Ελλάδα

Το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους είναι πάνω στο τραπέζι. Οι πρώτες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι και όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις δεν αρέσουν καθόλου στην Αθήνα. 

Οι πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ η κυρία Μέρκελ φαίνεται προς το παρόν να μην είναι αρκετές για να την υποχρεώσουν σε ανοικτή σύγκρουση με τον Β. Σόιμπλε και αλλαγή στάσης.

Το κακό είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει στη διάθεσή της λιγότερο χρόνο από εκείνο της κας Μέρκελ. 

Έτσι το ενδεχόμενο να αναλάβει εξολοκλήρου την ελληνική υπόθεση ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, χωρίς την συνδρομή του ΔΝΤ μπορεί να είναι υπαρκτό, αλλά θα πρέπει οποιαδήποτε εξέλιξη να αναμένεται μετά τις Γερμανικές εκλογές, οι οποίες μάλιστα δεν αποκλείεται να συμπέσουν με πρόωρες εκλογές στην Ιταλία.


http://www.zougla.gr/politiki/article/ta-sxedia-tis-merkel-gia-evropi-ke-elada

1 σχόλιο:

  1. Όταν είμαστε σε Πόλεμο και γίνεται Προδοσία η Ποινή Είναι στο Εκτελεστικό Απόσπασμα!

    Όλοι Αυτοί οι Ιδιοι λέγαν ότι "Βρισκόμαστε σε Οικονομικό Πόλεμο"! Στον Οικονομικό Πόλεμο τα Όπλα Είναι Αλλά (προς το παρόν) Είναι Οικονομικά!
    Όταν Σαυτόν τον Εθνικό Οικονομικό Πόλεμο γίνεται Προδοσία (που έγινε) Η Ποινή Είναι η Ιδια: Δίκη και Εκτέλεση!

    Τί ΔΕΝ Καταλαβαίνεται;;;;



    Σημ.: Ο Clausewitz έλεγε ότι ο Πόλεμος Είναι Πολιτική με Αλλά Μέσα!!! Και η Πολιτική Είναι .... Οικονομία δηλ. Χρήμα - Money - Buissens!!! Πόλεμος Εστί Οικονομία και Οικονομία Εστί Πόλεμος (Καπιταλισμός Ιμπεριαλισμός έλεγε κάποιος Marx Engels and Lenin!!!)!



    ---------- $$$$$$$$$$$$$€€€€€€€€€€€€££££££££££¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥@@@@@@@@@@@@..........



    Κ. Μητσοτάκης!


    Αυτές ΟΛΕΣ οι Πολιτικές Προσωπικότητες έφεραν την Χώρα τον Ελληνικό Λαό στο Βάθρο του Βόθρου!

    Ένα μόνο από τα πολλά καλά που έκανε Αυτή η "Πολιτική Προσωπικότητα": Επί Πρωθυπουργίας του κοιτάξτε πόσοι Έλληνες... Μετακόμισαν στο Εξωτερικό!
    Αυτές οι Πολιτικές Προσωπικότητες Στόχο και Σκοπό Έχουν Το Εξανδραποδισμό Του Ελληνικού Λαού! Τα Ίδια κάναν ΌΛΟΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ των Αποικιοκρατών στην Χώρα μας! Από τον ΕΜΦΎΛΙΟ ΠΌΛΕΜΟ, το 50 το 60 μάλιστα επί της Αμερικάνικης Χούντας τα πράγματα έγιναν πιό "Εξυπνα" οι Δημοκράτες/Αριστεροί/Κουμουνιστές έπερνα πιο εύκολα το Εξιτήριο το Pasaporti για πιο γρήγορο... ξεφόρτωμα!!! Και Αντί για Έλληνες φέρναν κατά δεκάδες χιλιάδες "Οργανωμένα" τα Χουντοβασιλικά Σκατά Πακιστανούς και Φιλλιπινέζους για ένα ξεροκόματο! Ο Πειραιάς Αναστέναξε!!! Και ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΘΥΜΙΘΗΚΑΝ όλοι οι Ελληνες το Ρητό του 40/50 "Στην Ελλάδα Ζείς Δεν Υπάρχει Ελπίς!!!" Ρίξαν ΜΑΎΡΗ ΠΈΤΡΑ όχι Στην Ελλάδα όχι Στον Εαυτό Τους ΑΛΛΆ ΣΑΥΤΌ ΤΟ ΛΑΚΕΔΙΚΟ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ κ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!

    Αυτές ΌΛΕΣ ΟΙ "Πολιτικές Προσωπικότητες" Κατέστρεψαν την Ελλάδα ΤΩΝ Ελληνικό Λαό!

    Και Η Κατάρα Συνεχίζεται Μέχρι Σήμερα με το ψέμα και την Εθνική Προδοσία!

    Τι να πρωτοθυμηθώ τι να Ξεχάσω;;;;; Τον Εμφύλιο;; Της "Νόμιμες" Εκτελέσεις μέχρι τέλη του 50; Εξωρίες/Δολοφονίες;; Τα Χρωματισμένα Παιδιά που τους κόβαν το μέλλον Τους επειδή οι Γονείς Τους είτανε Αντάρτες Πατριώτες Δημοκράτες Αριστεροί Κουμουνιστές Πραγματικοί Ελληνες;;; Δολοφονικά Του Παρακράτους ΤΩΝ Αγγλοαμερικανών;;; Την Χούντα;;; Την Κύπρο;; Το Σήμερα;;;;

    ΚΑΙ Έχεις την Παραφυάδα του Ανθελληνικού Πολιτικού Συστήματος την "Εκκλησία Της Αγάπης και Της Αλήθειας" να μοιράζουν .... φασολάδες!!!

    Φτού Σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή