Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Έκκληση του ΚΕΘΕΑ για απελευθέρωση 27χρονης θεραπευόμενης




Την άμεση εφαρμογή του νόμου για την επάνοδό στις θεραπευτικές διαδικασίες, μέσω της απελευθέρωσης της από τη φυλακή ζητά το ΚΕΘΕΑ, για την 27χρονη θεραπευόμενη του 18ΑΝΩ που συνελήφθη. Με αφορμή αυτό το περιστατικό το ΚΕΘΕΑ τονίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη αλλαγής στάσης της Πολιτείας προκειμένου να προσφέρεται μιας εναλλακτική οδός στον εξαρτημένο χρήστη με σκοπό την ένταξή του στην κοινωνία και όχι την παραμονή του στη φυλακή.
AdTech Ad

"Αγανάκτηση και οργή προκαλεί ένα ακόμα περιστατικό σύλληψης νέου ανθρώπου που δίνει με σθένος εδώ καιρό τη μάχη για «καθαρή» ζωή και επανένταξη στην κοινωνία. Το ΚΕΘΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην 27χρονη Ε.Γ. θεραπευόμενη του 18ΑΝΩ και ενώνει τη φωνή του με τη Μονάδα Απεξάρτησης, για άμεση απελευθέρωσή της και επάνοδό της στις θεραπευτικές διαδικασίες.
Μια ακόμα φορά φαίνεται ότι ο καινοτόμος νόμος 4139/2013, που προσφέρει μια εναλλακτική οδό για τον εξαρτημένο χρήστη, εφαρμόζεται προβληματικά, με αρνητικές συνέπειες για τη ζωή πολλών ανθρώπων που αγωνίζονται να σταματήσουν τη χρήση ή να παραμείνουν ενταγμένοι στην κοινωνία.
Για να γίνεται πράξη το δικαίωμά τους στη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη, χρειάζεται να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες, ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που συνδέονται τόσο με τα κρίσιμα για τα εναλλακτικά της φυλάκισης μέτρα άρθρα του νόμου, όσο και με τη λειτουργία των προβλεπόμενων οργάνων και διαδικασιών για τον εθνικό σχεδιασμό και συντονισμό.
Η πολιτεία χρειάζεται να στείλει εμπράκτως στην Ε.Γ. και  χιλιάδες ακόμα νέους ανθρώπους που βρίσκονται στα προγράμματα απεξάρτησης ένα καθαρό μήνυμα ότι η θέση τους είναι στην κοινωνία και όχι στη φυλακή." αναφέρει η ανακοίνωση.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ekklhsh-toy-kethea-gia-apeleytherwsh-27xronhs-therapeyomenhs.4675390.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου