Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

(Πόσο χαμηλά πέσαμε με αυτόν το.... πράγμα)! Citigroup: Oι εξελίξεις οδηγούν σε νέο μνημόνιο ΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Citigroup: Oι εξελίξεις οδηγούν σε νέο μνημόνιο

Για την πιθανότητα ενός νέου μνημονίου στην Ελλάδα κάνει λόγο ο αμερικανικός όμιλος Citigroup σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε σήμερα. «Οι τελευταίες εξελίξεις για το ελληνικό χρέος οδηγούν σε νέο Μνημόνιο» αναφέρει ο όμιλος και συνεχίζει:


«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αποφασίσει πλέον επίσημα να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρηματοδοτικό ρόλο μέχρι να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες για την ελάφρυνση του χρέους.Η εξέλιξη αυτή θα μειώσει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και συνάμα μειώνεται η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές».



Αυξάνεται η πιθανότητα για 4ο μνημόνιο μετά το 2018Στην πράξη, αναφέρει η Citi, αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης, καθώς η Ελλάδα δύσκολα θα μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί με βιώσιμο τρόπο από τις αγορές.

Αποτιμώντας τα όσα έγιναν στο Eurogroup o όμιλος σημειώνει ότι απέτυχε να ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση και παρά την  πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στα προαπαιτούμενα δεν κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με ένα λεπτομερές σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους ώστε το ΔΝΤ να μπορέσει να συμμετάσχει επίσημα στο πρόγραμμα.


Στροφή Τσίπρα για το χρέος 

Το σενάριο που επικαλείται η Citibank προσπάθησε να απωθήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον στρατηγικό στόχο εξόδου στις αγορές με καλά επιτόκια έως το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο μελετά και το ενδεχόμενο να κάνει πίσω στο θέμα του χρέους.



«Ο στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσει η χώρα με το πέρας του 3ου μνημονίου, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι κοντά. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια λύση για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών -και αρνηθήκαμε- πόσω δε μάλλον με μία καλύτερη λύση που διεκδικούμε και διαπραγματευόμαστε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα σημείωσε πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι πλέον υψηλού ρίσκου και τόνισε πως «παρά τις περιπέτειες που πέρασε -η χώρα- κρατήθηκε στον πυρήνα της ευρωζώνης, είναι μια χώρα που δεν έχει ελλείμματα, έχει εξυγιάνει τα οικονομικά της και δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό come back». 

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 


http://www.zougla.gr/politiki/article/citigroup-oi-ekseliksis-odigoun-se-neo-mnimonio-1454044


2 σχόλια:

  1. Αντε Ραγιάδες Κακομοιριά Αποικιοκρατούμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Alex μπέρδεψε το "Νάτο Νάτο πετιέται...." το τραγούδι (από τον Μπούντζο του Καραϊσκάκη) με το ΝΑΤΟ!

    Ρέ αυτό το παιδί όλα τα μπερδεύει στο μυαλό του! Μάλλον Σαυτόν ισχύει το ... "Στο θολωμένο Μου Μυαλό ο Κόσμος Είναι μια σταλιά Του λέω Αλλού και πάει Αλλού.....Τους Εφιάλτες τραγουδώ.....!"

    Μάλλον το θολομένο Μυαλό του Alex Είναι το πρόβλημα! Διότι συμβουλευτήκαμε Εγκαφαλολόγο/Προκτωλόγο και μας είπε ότι ΌΛΟΙ το ΊΔΙΟ πρόβλημα Έχουν από τον Κατσαριδιάρη έως Kyriakouli! Μάλιστα σε προχωρημένη κατάσταση το βλέπουμε στο .... άσπρισμα των ... μαλλιών - όπως του Πουλόπουλου της Δημοκρατίας- Μας είπε ο Ιατρός με ιδικότητα Εγκεφαλολόγου/Πρωκτολόγου!

    Μάλιστα κακές γλώσσες λένε ότι Αυτοί όλοι είναι οι Ληστές των Νοσοκομείων για να αποφύγουν τοις ιατρικές εξετάσεις-Διότι χωρίς ενδοσκόπια δεν μπορούμε να δούμε το πρόβλημα Τους!! Ακούγεται .... Φυσικό!!!!!

    Μάλιστα ο ειδήμονας Ιατρός της Εγκεφαλικής Πρωκτολογίας προτείνειη ως εναλλακτική για εξέταση στους Αυτούς Κυριούς ΕΝΑΝ ..... Ηλιακό Διαβαθμιστή Υγρασίας για Κάθετες Καλλιέργειες! Αυτός πρέπει να ξέρει κάτις τις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή