Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ο Παπαδήμος, οι τρεις τραυματισμένοι εργάτες στον Ασπρόπυργο και η εφημερία του Ευαγγελισμού που «χάθηκε»



Σοκαρισμένη (δεν) παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις που συνδέονται με τη σημερινή έκρηξη. Στο σημείο του θλιβερού συμβάντος έσπευσαν αμέσως αστυνομία, πυροσβεστική κι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στους τρεις τραυματίες. Από καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε νεκρούς, που θα έρχονταν να προστεθούν στη μακάβρια λίστα με τα θύματα αντίστοιχων περιπτώσεων. Η ανομία κι η ασυδοσία που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή καθιστούσαν μαθηματικά βέβαιο πως θα είχαμε, αργά ή γρήγορα, επανάληψη τέτοιων φαινομένων. Είναι ντροπή για την Ευρώπη του 21ου αιώνα να ανέχεται στην επικράτειά της τέτοια περιστατικά, τα οποία αμφισβητούν ευθέως το κεκτημένο και τις αξίες της.

Ο πολιτικός κόσμος έδειξε με εμφατικό τρόπο τα αντανακλαστικά του απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα διαρκείας, τη διαχρονική αδράνεια και την αμέλεια της Πολιτείας που δεν παίρνει μέτρα για να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα αυτή η κατάσταση. Τα κανάλια και τα περισσότερα ηλεκτρονικά ΜΜΕ έδωσαν εξ αρχής τις πραγματικές διαστάσεις της είδησης, μένοντας μακριά από πολιτικές, ταξικές και κάθε άλλου είδους σκοπιμότητες.
Οι τρεις τραυματισμένοι εργάτες στο εργοστάσιο υγραερίου στον Ασπρόπυργο παραλίγο να χάσουν σήμερα τη ζωή τους. Αλλά αυτό δε στάθηκε αρκετό να συγκινήσει τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ώστε να αφιερώσουν ένα ολιγόλεπτο ρεπορτάζ ή μερικές αράδες στο γεγονός, να στηλιτεύσουν το συνεχιζόμενο έγκλημα, να αναζητήσουν τις αιτίες και να αναδείξουν τους υπεύθυνους. Ήταν προφανώς απασχολημένα με την κάλυψη της επίθεσης στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο Παπαδήμος με τη συνοδεία του, και τη μεθοδευμένη πολιτική αξιοποίησή του. Ίσως για αυτό να μη χώρεσε στα ρεπορτάζ τους η λεπτομέρεια πως ο Ευαγγελισμός ήταν προγραμματισμένο να εφημερεύει σήμερα, αλλά η εφημερία δεν έγινε ποτέ, για να δοθεί στον πρώην πρωθυπουργό η κατάλληλη ιατρική υποστήριξη. Η οποία προφανώς δεν περισσεύει για τους κοινούς θνητούς, όπως οι εργάτες του Ασπρόπυργου…
http://www.katiousa.gr/politika/egklima-diarkeias/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου