Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Η ναζιστική οργάνωση "αδειάζει" τα στελέχη της προσπαθώντας να μείνει στο απυρόβλητο η ηγεσία της

Είναι μόνιμη τακτική της ηγεσίας της Χ.Α να «αδειάζει» τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος, να τους αποδίδει ότι εκφράζουν προσωπικές απόψεις προσπαθώντας να μένει η ίδια στο απυρόβλητο.

Αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνουν σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην σημερινή ακροαματική διαδικασία όπου κατέθετε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Οι Καθαριστές» (The Cleaners), Κωνσταντίνος Γεωργούσης.
Να θυμίσουμε ότι αυτό το οπτικό υλικό  προκάλεσε διεθνή σάλο, επειδή για πρώτη φορά είδαμε τους χρυσαυγίτες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα να μιλάνε ανοιχτά για μαχαιρώματα μεταναστών, για εκτελέσεις πολιτικών τους αντιπάλων, για ξυλοδαρμούς μέσα στη Βουλή, για «φούρνους» κ.λπ.

«Η θέση της Χ.Α. είναι ότι είναι προσωπικές απόψεις και αστεϊσμοί ενός από τους δεκάδες υποψηφίους του 2012 και όχι θέσεις της Χ.Α. Θα φανεί από τις ερωτήσεις ότι στις πρώτες προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο είπε ότι έκανε βίντεο με τους απλούς ψηφοφόρους και μέλη, ότι δεν τον ενδιέφερε η ηγεσία. Ας έρθουν κατά την προβολή οι κ. Πλωμαρίτης και Βάθης να δώσουν διευκρινίσεις», είπε στην δίκη ο δικηγόρος Μιχαλόλιας, αδελφός του φύρερ της ναζιστικής οργάνωσης.

Για το ποιόν και την δράση του στελέχους και υποψήφιου βουλευτή  της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. Ηταν αυτός που έστησε το ρεπορτάζ στο «Πρώτο θέμα» με τις γριούλες που δήθεν προστατεύει η Χρυσή Αυγή στα ΑΤΜ των τραπεζών, ενώ περισσότερα για το ποιον του διαβάστε εδώ.

Επίσης ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα του Κωνσταντίνου Γεωργούση για το άλλο «μπουμπούκι» της Χ.Α τον Γιώργο Βάθη – ο οποίος αυτοσυστήνεται ως «επιστάτης» ή «τομεάρχης» του Αγίου Παντελεήμονα και «μέλος της ασφάλειας» της Χρυσής Αυγής- αποκαλύπτει το θαυμασμό του εξηγώντας για ποιο λόγο δεν έχουν πρόβλημα να σκοτώσουν άνθρωπο: «Κατ' αρχάς ο Γιώργος έχει φάει δύο. Αμα φάει άλλον έναν, είναι δώρο από το κράτος, δεν πληρώνει τίποτα. Εχει σκοτώσει δύο, έχει τιμωρηθεί με 21 χρόνια φυλακή, αν σκοτώσει άλλον έναν, είναι δώρο από το κράτος». Για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που έχουμε γράψει ρίξτε μια ματιά σ’ αυτή μας την ανάρτηση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα γίνει την Παρασκευή 26 Μάη.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_68.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου