Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Εφετείο ΕΛΣΤΑΤ: «Προδότες, εξαγορασμένοι, καθάρματα, ελεεινοί, σαρκοφάγα»!



Από zougla.gr
 Κάτω από τα δυνατά χειροκροτήματα του ακροατηρίου, πυρά ομαδόν δέχτηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, η οποία, σύμφωνα με τους μάρτυρες οδήγησε στα μνημόνια, όχι μόνο το πρώτο αλλά και όσα ακολούθησαν.

Λίγες ημέρες μετά την απαλλαγή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών από την κακουργηματική κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης για την υπόθεση αυτή, ο Ανδρέας Γεωργίου, αν και απών συγκέντρωσε ομοβροντία κατηγοριών για όλους τους χειρισμούς του στην εκτίμηση του δημόσιου χρέους όσο και για τις στενές σχέσεις του με το ΔΝΤ.

Η δίκη του πρώην ισχυρού άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ ο οποίος παρότι αθωώθηκε πρωτοδίκως, βρίσκεται πάλι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, μετά από έφεση της Εισαγγελίας, ξεκίνησε το πρωί κάτω από αποδοκιμασίες του ακροατηρίου στο πρόσωπό του.

«Προδότες, εξαγορασμένοι, καθάρματα, ελεεινοί, σαρκοφάγα» ήταν μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς στους οποίους ξέσπασε το ακροατήριο ακούγοντας τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων κατηγορητηρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.


Η θέση στο ΔΝΤ που κρατούσε ο κ. Γεωργίου παράλληλα με αυτή του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καθώς και ο προσωπικός τόνος και η στενή σχέση του με τον Πωλ Τόμσεν, όπως μαρτυρούν οι επιστολές που αντάλλασαν μεταξύ τους, ενισχύουν, σύμφωνα με τους μάρτυρες, τις υποψίες για τον πραγματικό του ρόλο και το σκοπό που εξυπηρετούσε. Επιπλέον, η εν γένει συμπεριφορά που του καταλογίζουν ότι είχε στην ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία δεν συγκαλούσε καν το ΔΣ, παρότι είχε υποχρέωση, όπως στην περίπτωση του δημόσιου χρέους του 2009, όπου η απόφαση ελήφθη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των μελών του ΔΣ της ΕΛΑΣΤΑΤ τα οποία μάλιστα είχαν επιλεγεί από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, αποτελούν τις «γκρίζες ζώνες» της εποχής Γεωργίου, όπως τονίζουν οι μάρτυρες. .

Το δικαστήριο με την έναρξη της διαδικασίας απέρριψε την ένσταση της υπεράσπισης για απόρριψη της έφεσης ως μη αιτιολογημένης με τον εισαγγελέα της έδρας να την χαρακτηρίζει «πλήρως αιτιολογημένη, πρόκειται για διατριβή! Και οδηγεί στην εξαφάνιση της πρωτόδικης απόφασης».Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα των πρώην μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Νικ. Λογοθέτη και Ζωής Γεωργαντά να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή "γιατί υφίστανται ζημία και ηθική βλάβη» με το σκεπτικό πως η ΕΛΣΤΑΤ αποτελεί Ανεξάρτητη Αρχή".


Οι τόνοι ανέβηκαν, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας όταν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νικ. Λογοθέτης μίλησε για όσα επακολούθησαν των χειρισμών του κ. Γεωργίου με αποτέλεσμα να καταχειροκροτηθεί από το ακροατήριο. «Μπήκαν τα επαχθή μέτρα, το psi κλπ με αυτό το έλλειμμα. Δεν είναι σωστό ότι ο Γεωργίου ευθύνεται για το πρώτο μνημόνιο, φταίει για όλα!» Η υπεράσπιση ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας για να εκτονωθεί η κατάσταση, βλέποντας το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα αλλά και συνθήματα σε βάρος του κ. Γεωργίου.

Πρόεδρος: το πόσο συναισθηματικά αντιδρά το ακροατήριο δεν με αφορά, η επαναφορά της τάξης στην αίθουσα με αφορά.

Ο κ. Λογοθέτης κατέθεσε πως από τις 3/8/10 οπότε και ήταν η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ με τη νέα της σύνθεση, ο κ. Γεωργίου έθετε όλα τα θέματα χωρίς να ακούει κανένα άλλο μέλος του ΔΣ. Επισήμανε μάλιστα πως «έφερνε τα θέματα και αποφάσιζε μόνος του. Δεν υπογράφαμε εμείς αποφάσεις». Και ξαφνικά, επειδή διαφωνούσαμε, σταμάτησαν οι συναντήσεις. Ο Γεωργίου είχεεξάρτηση και όφελος από το ΔΝΤ. Μέχρι τις 9/11/10 είχε εξάρτηση. Το όφελος ήταν να πάρει σύνταξη και υγειονομική ασφάλεια και να εισπράττει τον παχυλό μισθό του. Αν το είχε δηλώσει στους προέδρους της Βουλής στις 30/6/10 δεν θα γινόταν πρόεδρος. Ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου τον παρουσίασε ότι έχει παραιτηθεί». Ο μάρτυρας παρουσίασε μάλιστα και επιστολή του στον Πωλ Τόμσεν του ΔΝΤ με την οποία«του ζητούσε βοήθεια να αλλάξει ο ιδρυτικός νόμος της ΕΛΣΤΑΤ για να μπορεί να αποφασίζει μόνος του».

Κατά το μάρτυρα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2010 έπρεπε να υπολογιστεί το έλλειμμα 2009 καθώς «βρισκόμασταν σε καθεστώς ελέγχου».

Ο κ. Λογοθέτης κατηγόρησε ευθέως τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ότι σκόπιμα «φούσκωσε» το έλλειμμα. « Η υποψία μας ήταν ότι ο Γεωργίου ήθελε τη διόγκωση του χρέους. Το έλλειμμα του 2009 ήταν το μόνο επιστημονικό εύρημα που θα μας εμπόδιζε να βγούμε στις αγορές και να έρθουν τα μνημόνια. Στο έλλειμμα του 2009 μπήκε και μέρος του χρέους από τα swaps του Σημίτη για να μπούμε στο ευρώ που έληγε το 2020 ή και το 2030. Έβαλαν 21 δις χωρίς να υπάρχει λόγος ενώ τα swaps δεν είχαν λήξει μόνο και μονο για να διογκωθεί το έλλειμμα. Προσπαθούσανε να βάλουν και άλλα μέσα στο έλλειμμα, να το φουσκώσουν. Έβαζαν και κάποιες ΔΕΚΟ στη Γενική Κυβέρνηση. Εμείς θέλαμε να γίνουν μελέτες, αλλά ο Γεωργίου μας παρεμπόδιζε».

Συγκεκριμένα, είπε πως η εκτίμηση του γγ του ΥΠΟΙΚ τον Οκτώβρη του 2009 ήταν πως το έλλειμμαήταν στο 6%. Όμως ο Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά τον καθαίρεσε και διαβίβασε τον Απρίλη του 2010 εκτίμηση 12% στην Γιούροσπατ. Για να καταλήξουμε στο 13,6 του κ.Πλασκοβίτη. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία ζητήσαμε τις μελέτες που έγιναν για να καταλήξει σε αυτή την εκτίμηση. Ουδέποτε θα δόθηκαν , προφανώς δεν υπήρχαν. Τελικά στις 9/11/10 ο κ. Γεωργίου ο οποίος ακόμα τελούσε υπό εξάρτηση από το ΔΝΤ, πηρε μόνος του το δικαίωμα να τα διαβιβάζει μόνος του τα στοιχεία. Σκοπός του να προσποριστεί και υλικό και ηθικό όφελος (κατάφερε να γίνει ενός ανδρός αρχή)».

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης πως όταν είπε τα γεγονότα στον κ. Παπακωνσταντίνου εκείνος του είπε έλεγε «ό,τι πει ο Γεωργίου, εφόσον τον υποστηρίζει η Γιούροστατ».



Η Ζωή Γεωργαντά, στατιστικός και καθηγήτρια Εφαρμοσμένης οικονομετρίας παν. Μακεδονίας, ήταν μελος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ μίλησε για την προβληματική συνεργασία της με τον κ.Γεωργίου: «Είχα πει στους Παπακωνσταντίνου, Πετσάλνικο και Κακλαμάνη ότι θέλω να παραιτηθώ. Ο Παπακωνσταντίνου μου είχε πει ότι θα κάνετε ό,τι πει η Γιούροστατ, να μην παραιτηθώ, ότι είμαι πατριώτισσα, ίσως ο Γεωργίου να είναι αυταρχικός και θα συνηθίσει επειδή δεν ζει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Όλο το μετέπειτα διάστημα ασχολιόμουν με στοιχεία, τον ενημέρωνα προφορικά, του έλεγα σε προσωπικό επίπεδο να πάμε για καφέ να του εξηγήσω πώς λειτουργούμε στην Ελλάδα.

Πρόεδρος: Ψυχολόγος ήσασταν; Να τον εξημερώσετε, αγροίκος ήταν;
Μάρτυρας: Ναι! Είχε και τη λόξα να είναι μόνος του και της εξουσίας.
Τη στιγμή που έβλεπα ότι μας έφερνε νούμερα από τον ουρανό που κανένας μας δεν υπέγραψε, τι να έκανα, να παραιτηθώ και να πάω να κοιμάμαι ήσυχη; Έφερνε ξένους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους. Ειχε μεγαλομανία με σκοπό τον προσπορισμό υλικού και ηθικού οφέλους. Ήθελε μετά την ΕΛΣΤΑΤ να πάει σε υψηλότερη θέση στην Ευρώπη. Ο γενικός δ/της Γιούροστατ έστειλεe- mail στον Παπακωνσταντίνου (ο οποίος αρχικά διαφωνούσε) να βάλει μέσα και τα swaps και εκείνος το προώθησε στον Γεωργίου. Νόμιζε ότι είμαστε Αφρική, (είχε πει πιο πριν ότι είχε θητεύσει σε χώρες της Αφρική) δεν ήξερε ότι κρατάμε πρακτικά. Θα παραιτηθείς μέχρι το βράδυ, αλλιώς θα σε καταστρέψω είχε πει στον Λογοθέτη ο Παπακωνσταντίνου.

Όπως είπε η μάρτυρας «θα ήταν μονοψήφιο το έλλειμμα αν εισακουόμασταν τα μέλη του ΔΣ από τον Γεωργίου με βάση τα στοιχεία που είχα (δεν τα είχα όλα) Θα είχαμε μπει στο πρώτο μνημόνιο που θα έληγε το ‘13, δηλαδή θα παίρναμε μερικές δόσεις και θα τελειώναμε. Ούτε θα το νομιμοποιούσε το πρώτο μνημόνιο ούτε θα ακολουθούσε το δεύτερο».
Εισαγγελέας: Αν όλα αυτά που λέτε ισχύουν τότε μιλάμε για πανευρωπαϊκή συνωμοσία.Απευθυνθήκατε σε κάποιο ευρωπαϊκό όργανο;
Μάρτυρας: Χρειάζεται αμετάκλητη απόφαση ελληνικού δικαστηρίου».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Ιουλίου.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_605.html

2 σχόλια:

  1. Κ. Μητσοτάκης!


    Αυτές ΟΛΕΣ οι Πολιτικές Προσωπικότητες έφεραν την Χώρα τον Ελληνικό Λαό στο Βάθρο του Βόθρου!

    Ένα μόνο από τα πολλά καλά που έκανε Αυτή η "Πολιτική Προσωπικότητα": Επί Πρωθυπουργίας του κοιτάξτε πόσοι Έλληνες... Μετακόμισαν στο Εξωτερικό!
    Αυτές οι Πολιτικές Προσωπικότητες Στόχο και Σκοπό Έχουν Το Εξανδραποδισμό Του Ελληνικού Λαού! Τα Ίδια κάναν ΌΛΟΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ των Αποικιοκρατών στην Χώρα μας! Από τον ΕΜΦΎΛΙΟ ΠΌΛΕΜΟ, το 50 το 60 μάλιστα επί της Αμερικάνικης Χούντας τα πράγματα έγιναν πιό "Εξυπνα" οι Δημοκράτες/Αριστεροί/Κουμουνιστές έπερνα πιο εύκολα το Εξιτήριο το Pasaporti για πιο γρήγορο... ξεφόρτωμα!!! Και Αντί για Έλληνες φέρναν κατά δεκάδες χιλιάδες "Οργανωμένα" τα Χουντοβασιλικά Σκατά Πακιστανούς και Φιλλιπινέζους για ένα ξεροκόματο! Ο Πειραιάς Αναστέναξε!!! Και ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΘΥΜΙΘΗΚΑΝ όλοι οι Ελληνες το Ρητό του 40/50 "Στην Ελλάδα Ζείς Δεν Υπάρχει Ελπίς!!!" Ρίξαν ΜΑΎΡΗ ΠΈΤΡΑ όχι Στην Ελλάδα όχι Στον Εαυτό Τους ΑΛΛΆ ΣΑΥΤΌ ΤΟ ΛΑΚΕΔΙΚΟ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ κ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!

    Αυτές ΌΛΕΣ ΟΙ "Πολιτικές Προσωπικότητες" Κατέστρεψαν την Ελλάδα ΤΩΝ Ελληνικό Λαό!

    Και Η Κατάρα Συνεχίζεται Μέχρι Σήμερα με το ψέμα και την Εθνική Προδοσία!

    Τι να πρωτοθυμηθώ τι να Ξεχάσω;;;;; Τον Εμφύλιο;; Της "Νόμιμες" Εκτελέσεις μέχρι τέλη του 50; Εξωρίες/Δολοφονίες;; Τα Χρωματισμένα Παιδιά που τους κόβαν το μέλλον Τους επειδή οι Γονείς Τους είτανε Αντάρτες Πατριώτες Δημοκράτες Αριστεροί Κουμουνιστές Πραγματικοί Ελληνες;;; Δολοφονικά Του Παρακράτους ΤΩΝ Αγγλοαμερικανών;;; Την Χούντα;;; Την Κύπρο;; Το Σήμερα;;;;

    ΚΑΙ Έχεις την Παραφυάδα του Ανθελληνικού Πολιτικού Συστήματος την "Εκκλησία Της Αγάπης και Της Αλήθειας" να μοιράζουν .... φασολάδες!!!

    Φτού Σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν είμαστε σε Πόλεμο και γίνεται Προδοσία η Ποινή Είναι στο Εκτελεστικό Απόσπασμα!

    Όλοι Αυτοί οι Ιδιοι λέγαν ότι "Βρισκόμαστε σε Οικονομικό Πόλεμο"! Στον Οικονομικό Πόλεμο τα Όπλα Είναι Αλλά (προς το παρόν) Είναι Οικονομικά!
    Όταν Σαυτόν τον Εθνικό Οικονομικό Πόλεμο γίνεται Προδοσία (που έγινε) Η Ποινή Είναι η Ιδια: Δίκη και Εκτέλεση!

    Τί ΔΕΝ Καταλαβαίνεται;;;;



    Σημ.: Ο Clausewitz έλεγε ότι ο Πόλεμος Είναι Πολιτική με Αλλά Μέσα!!! Και η Πολιτική Είναι .... Οικονομία δηλ. Χρήμα - Money - Buissens!!! Πόλεμος Εστί Οικονομία και Οικονομία Εστί Πόλεμος (Καπιταλισμός Ιμπεριαλισμός έλεγε κάποιος Marx Engels and Lenin!!!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή