Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Παγκοσμιοποίηση: ωφελημένο μόνο το 1% του πληθυσμού της γης!

παγκοσμιοποίηση

Μόλις το 1% του πληθυσμού του πλανήτη ευνοείται από την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα είναι αυτά που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως και τα επαγγέλματα μικρής ή μεσαίας εξειδίκευσης.
Από την άλλη οι CEO το 1% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, βλέπει τα εισοδήματα τους να αυξάνονται, κυρίως από μπόνους στόχων και όχι από τον κανονικό τους μισθό.
Όσο λοιπόν το παγκόσμιο εμπόριο θα αυξάνεται τόσο θα μεγαλώνουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των διευθυνόντων συμβούλων και τόσο διευρύνονται ιλιγγιωδώς οι ανισότητες.
Σε άλλο κομμάτι της έρευνας διακρίνεται μία τάση από τους υπαλλήλους των εταιρειών, προς περαιτέρω εκπαίδευση, η οποία όμως οδηγεί και σε περαιτέρω εξειδίκευση.
Σε ποσοστό πάνω από 80% οι υπάλληλοι των εταιρειών, θεωρούν τον τομέα της πληροφορικής, ως τον τομέα όπου μπορούν να βρουν περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.


http://www.iskra.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%89%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF-1-%CF%84%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου