Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Απαράδεκτη καταδίκη μαθητών λόγω κατάληψης στο Ρέθυμνο

κατάληψης

Το Δικαστηρίο Ανηλίκων στο Ρέθυμνο, υποχρέωσε με ένα απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο 3 μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου, σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, επειδή καταγγέλθηκαν ότι πρωτοστάτησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2016.

Τους 3 μαθητές, είχε καταγγείλει ο διευθυντής του σχολείου τους, ως πρωτοστάτες της κατάληψης και υπεύθυνους περί παρακώλυσης μαθήματος.
Τα παιδιά εμφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων και παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην κατάληψη.
Επιπλέον, παραπέμφθηκαν ακόμα και οι γονείς των τριών μαθητών (!), για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, οι οποίοι δικάστηκαν την ίδια ημέρα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου και κρίθηκαν αθώοι.
Η υπόθεση, πάντως, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους όχι μόνο των μαθητών αλλά και των καθηγητών και των γονέων.
http://www.iskra.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CF%84/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου