Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

(;) Μαλλιά κουβάρια η κυβέρνηση. Στα μαχαίρια Τσίπρας – Τσακαλώτος για το χρέος

κυβέρνηση

Μύλος στην κυβέρνηση μετά το ναυάγιο του Eurogroupόπου ο Τσίπρας αντί να βάλει γραβάτα του πήραν, δυστυχώς, και τα σώβρακα.
Σχεδόν κάθε λίγες ώρες ο Αλ. Τσίπρας, αγόμενος και φερόμενος από ετερόκλητες πιέσεις, αλλάζει τις θέσεις του για το δέον γενέσθαι με το χρέος.
Στο μεταξύ, έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στα μαχαίρια βρίσκονται μετά το Eurogroup Τσίπρας και Τσακαλώτος με εντονότατες μεταξύ τους τις διαφωνίες και τις σχέσεις τους στα όρια της ρήξης.

Ως γνωστόν ο Τσακαλώτος, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με το Τσίπρα, απέρριψε στο πρόσφατο Eurogroup τις «συμβιβαστικές» (επί της ουσίας απαράδεκτες) προτάσεις Schaeubleμε τις οποίες θα μπορούσε να συναινέσει και το ΔΝΤ και οι οποίες μετέθεταν το πρόβλημα του χρέους (για το οποίο έτσι κι αλλιώς προτείνονται ημίμετρα που δεν απαντούν στο πρόβλημα).
Χθες το πρωί (24/5), ο Αλ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Ενέργειας και τον Γιώργο Σταθάκη, έκανε στροφή 180ο και εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι μπορούσε να κάνει αποδεκτή την πρόταση Schaeuble στο όνομα της εξόδου της χώρας στις αγορές.
Η νέα θέση Τσίπρα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην κυβέρνηση, την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα, με αποτέλεσμα εντός ολίγων ωρών και μιλώντας από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας ο Αλ. Τσίπρας να κάνει νέα στροφή, μιλώντας για «καθαρές» λύσεις στο χρέος, χωρίς βεβαίως και πάλι να προτείνει τίποτα το συγκεκριμένο ως «καθαρή» λύση.
Για τον Τσίπρα «καθαρή» λύση σημαίνει απλώς να προσφερθεί μια συμφωνημένη λύση, μέσα στην αοριστία της και το όποιο ατελές περιεχόμενό της, από Γερμανία και ΔΝΤ.
Κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ότι οι εντάσεις στην κυβέρνηση δεν φαίνεται να κοπάζουν αλλά μάλλον εκτραχύνονται, ενώ οι σχέσεις Τσίπρα – Τσακαλώτου κινούνται, μάλλον, σε τεντωμένο σχοινί.
Οι ίδιοι κύκλοι δεν απέκλειαν να «υποχρεωθεί» ο Τσίπρας σε πιο ριζικες αποφάσεις, ακόμα και σε ανασχηματισμό (ο οποίος άλλωστε ούτως ή άλλως, δεν θα αργήσει), αν δεν βρεθούν κατευναστικές διέξοδοι, πράγμα δύσκολο μεν αλλά καθόλου απίθανο μέσα στο θέατρο σκιών που αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
http://www.iskra.gr/%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%AF/

1 σχόλιο:

  1. Ο Alex μπέρδεψε το "Νάτο Νάτο πετιέται...." το τραγούδι (από τον Μπούντζο του Καραϊσκάκη) με το ΝΑΤΟ!

    Ρέ αυτό το παιδί όλα τα μπερδεύει στο μυαλό του! Μάλλον Σαυτόν ισχύει το ... "Στο θολωμένο Μου Μυαλό ο Κόσμος Είναι μια σταλιά Του λέω Αλλού και πάει Αλλού.....Τους Εφιάλτες τραγουδώ.....!"

    Μάλλον το θολομένο Μυαλό του Alex Είναι το πρόβλημα! Διότι συμβουλευτήκαμε Εγκαφαλολόγο/Προκτωλόγο και μας είπε ότι ΌΛΟΙ το ΊΔΙΟ πρόβλημα Έχουν από τον Κατσαριδιάρη έως Kyriakouli! Μάλιστα σε προχωρημένη κατάσταση το βλέπουμε στο .... άσπρισμα των ... μαλλιών - όπως του Πουλόπουλου της Δημοκρατίας- Μας είπε ο Ιατρός με ιδικότητα Εγκεφαλολόγου/Πρωκτολόγου!

    Μάλιστα κακές γλώσσες λένε ότι Αυτοί όλοι είναι οι Ληστές των Νοσοκομείων για να αποφύγουν τοις ιατρικές εξετάσεις-Διότι χωρίς ενδοσκόπια δεν μπορούμε να δούμε το πρόβλημα Τους!! Ακούγεται .... Φυσικό!!!!!

    Μάλιστα ο ειδήμονας Ιατρός της Εγκεφαλικής Πρωκτολογίας προτείνειη ως εναλλακτική για εξέταση στους Αυτούς Κυριούς ΕΝΑΝ ..... Ηλιακό Διαβαθμιστή Υγρασίας για Κάθετες Καλλιέργειες! Αυτός πρέπει να ξέρει κάτις τις!!!




    1.Υ.Γ. Ερε Ωρε τι γίνεται και βλέπουμε! Μέχρι και ο Τραμπολίνο (Τράμπ) απλώνεται.... με τα χέρια Του πάνω στον Αλέξη Μας! Όλοι το αγκαλιαζουνοχαϊδεύουν ΌΛΟΙ (εκτός Ο Ελληνικός Λαός δηλ. Εγώ!!!)! Από τους Νεκρόφιλους μέχρι ... Ντεμέκ Πλανητάρχες! Ερε τι έχει πάθει Αυτό το Παιδί! Και είτανε ... γ. γ. ΚΝΕ! ΤΕΤΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ!!! Η ΕΞΟΥΣΙΑ για την Αριστερά ΘΕΛΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όχι ... γλυφιτζουριάκες!!!


    2.Υ.Γ. Γιατί όταν Ακούω Από ΟΛΟΥΣ "Εξοδο στης Αγορές" μου έρχεται στο Νού Το Τραγούδι Του ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ ΤΟ "ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ";;; !!! Πόσο Εύστοχα Τα Λέει Το Αυτό Τραγούδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή