Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

(Εντελώς...τυχαία, γεμίσαμε Αλβανοφάγους, ροζ, μαύρους και εμπριμέ)! Προς εξοργισμένο συνάδελφο

Προς εξοργισμένο συνάδελφο

Π.Κ.

Εξοργισμένο το ύφος του συναδέλφου. «Και άλλη σύλληψη Έλληνα στην Αλβανία» τιτλοφορεί ο συμπαθής.


Λες και απαγορεύεται η σύλληψη Έλληνα στην Αλβανία. Ενώ βεβαίως επιτρέπεται, αν δεν επιβάλλεται, η σύλληψη Αλβανού στην Ελλάδα. Η είδηση, λοιπόν, κατά τον συνάδελφο επικεντρώνεται στη «σύλληψη Έλληνα» και όχι στην αιτία που οδήγησε στη σύλληψή του. Ποια είναι η αιτία; Μα το ότι εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο των Τιράνων με 15.000 ευρώ μετρητά και 270.000 λεκ, μετρητά επίσης, χωρίς να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την απόκτηση αυτών των ποσών.

Τον συνέλαβαν, λοιπόν, για απόπειρα παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος και εθνικού νομίσματος. Επιμένει, ωστόσο, ο συνάδελφος. «Προ μόλις ολίγων εικοσιτετραώρων οι αλβανικές Αρχές είχαν συλλάβει και άλλον Έλληνα». Ναι, τον είχαν συλλάβει μ' ένα μηχάνημα, ζήτησαν εξηγήσεις, οι οποίες δόθηκαν και τον άφησαν βεβαίως ελεύθερο πάραυτα.

Συμπέρασμα. Στην Αλβανία για κάποιο λόγο απαγορεύεται -κατά τα ελληνικά ΜΜΕ- να συλληφθεί κάποιος Έλληνας, έτσι γενικά, έστω κι αν παρανομεί. Δεύτερο συμπέρασμα. Για κάποιο λόγο, τα ελληνικά ΜΜΕ αιφνιδιάζονται όταν κάπου αλλού, ιδιαίτερα στην Αλβανία, παρατηρείται έστω και στιγμιαίως ότι στη χώρα αυτή λειτουργούν οι κρατικές υπηρεσίες.

Συνήθισαν τα ελληνικά ΜΜΕ να λειτουργούν σ' ένα κράτος (την Ελλάδα) όπου οι κρατικές υπηρεσίες κατά κανόνα υπολειτουργούν, αν δεν λειτουργούν. Συμπέρασμα τρίτο. Μήπως θα έπρεπε πριν βάλουμε τον τίτλο να διαβάζουμε και λίγο την είδηση ή πρέπει ντε και καλά να εκφραστεί στον τίτλο το εθνικιστικό μας προβληματάκι, κύριε και αγαπητέ συνάδελφε;


http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/pros-eksorgismeno-sinadelfo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου