Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Σκουριές. Ο Δήμος Αριστοτέλη, καταγγέλλει Eldorado και ΥΠΕΝ, για τα νερά

 
Δήμος Αριστοτέλη - Δελτίο Τύπου 
Ο Δήμος Αριστοτέλη καταγγέλλει προς πάσα κατεύθυνση και για ακόμη μία φορά την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ELDORADO GOLD) για τις καταστροφικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στη Β. Α. Χαλκιδική και περιλαμβάνουν αντλήσεις «αποστράγγισης» σε γεωτρήσεις στην περιοχή των Σκουριών και «ερευνητικές» γεωτρήσεις στην περιοχή της Τσικάρας. Στις Σκουριές, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αντλούνται εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού την ώρα, σε 24ωρη βάση και για διάστημα περίπου δύο μηνών ενώ στην Τσικάρα αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη ‘ερευνητική’ γεώτρηση ξεκινά άμεσα η δεύτερη.
Οι δραστηριότητες αυτές προκάλεσαν υποβιβασμό της υπόγειας στάθμης νερού της περιοχής γεγονός που έγινε φανερό από τη μείωση της παροχής των γεωτρήσεων από τις οποίες υδρεύεται ο οικισμός της Μεγάλης Παναγίας και από την εξαφάνιση

του νερού από το γειτονικό φράγμα. 
Επομένως θεωρείται βέβαιο ότι οι 3000 μόνιμοι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας, θα αντιμετωπίσουν σύντομα πρόβλημα έλλειψης νερού ενώ η εξάντληση των υδατικών αποθεμάτων σίγουρα θα επεκταθεί και στην ευρύτερη περιοχή.


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη εκφράζει τη δυσφορία της και καταγγέλλει επίσης τόσο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αγνοεί τις επανειλημμένες και τεκμηριωμένες καταγγελίες του Δήμου όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ που με τις αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις τους δίνουν τη δυνατότητα στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ELDORADO GOLD) να συνεχίζει τις καταστροφικές της δραστηριότητες. 
Η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και του Υπουργείου λίγο ενδιαφέρουν τους κατοίκους, όταν βλέπουν το νερό να εξαντλείται και να εξαφανίζεται. 
Γι’ αυτό και η συνεχώς διογκούμενη λαϊκή οργή των κατοίκων της Β. Α. Χαλκιδικής βρίσκεται στα όριά της.

Γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή και πριν η λαϊκή οργή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για τις οποίες οι μόνοι που δεν θα ευθύνονται θα είναι οι κάτοικοι της περιοχής, απαιτεί την άμεση και οριστική διακοπή όλων των εργασιών που συμβάλλουν άμεσα ή έμμεσα στην αποστράγγιση της περιοχής. 
Θεωρούμε ότι, επιτέλους, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να δικαιολογήσει τον τίτλο του δηλαδή, να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και την υγεία και ζωή των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής.

http://edo-provokatoras.blogspot.gr/2017/05/eldorado.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/BwtkA+(%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82)

3 σχόλια:

 1. Αντε Ραγιάδες Κακομοιριά Αποικιοκρατούμενη!

  Εδώ Σας Έχουν όχι μόνο Εσάς αλλά και μια περιοχή με ακτίνα της τάξεως των 200 χλμ Δηλητηριάση ΕΔΏ Σας Έχουν καταστρέψει την Φυσικός Ομορφιά και την Έχουν Δηλητηριάσει ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΏΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΊΟΥΣ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΊΤΣ ΠΗΓΑΊΝΕΤΕ ΉΣΥΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΆΞΗ ΣΤΟΝ ΘΆΝΑΤΟ ΣΑΣ!!!

  ΞΕΡΕΤΑΙ Ρέ χαχανίκοι ότι για να φάτε Αυγά πρέπει πρώτα να ΤΑ ΣΠΑΣΕΤΑΙ;;;
  Δηλ. Για Να Ζηζεται πρέπει πρώτα να .....!

  Υποτακτική και Ραγιάδες ψάχνουν λύτρωση μέσα στο Ψέμα Του Φόβου Τους! ΟΠΩΣ ΌΛΗ ΣΧΕΔΌΝ Η ΧΏΡΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντε Ραγιάδες Κακομοιριά Αποικιοκρατούμενη!

  Εδώ Σας Έχουν όχι μόνο Εσάς αλλά και μια περιοχή με ακτίνα της τάξεως των 200 χλμ Δηλητηριάση ΕΔΏ Σας Έχουν καταστρέψει την Φυσική Ομορφιά και την Έχουν Δηλητηριάσει ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΏΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΊΟΥΣ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΊΤΣ ΠΗΓΑΊΝΕΤΕ ΉΣΥΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΆΞΗ ΣΤΟΝ ΘΆΝΑΤΟ ΣΑΣ!!!

  ΞΕΡΕΤΑΙ Ρέ χαχανίκοι ότι για να φάτε Αυγά πρέπει πρώτα να ΤΑ ΣΠΑΣΕΤΑΙ;;;
  Δηλ. Για Να Ζηζεται πρέπει πρώτα να .....!

  Υποτακτική και Ραγιάδες ψάχνουν λύτρωση μέσα στο Ψέμα Του Φόβου Τους! ΟΠΩΣ ΌΛΗ ΣΧΕΔΌΝ Η ΧΏΡΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αντε Ραγιάδες Κακομοιριά Αποικιοκρατούμενη!

  Στους Μαστουρωμένους Τουρκαλβανούς Σου Alex μπορείς να τους λές ότι ψέματα θέλεις από ότι είσαι Αριστερός έως ο Σωτήρας ο Θεός πάρε και τους Ράσπουτιν δίπλα σου και είσαι κομπλέ!

  ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΚΙΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΟΨΕ ΤΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΆΓΡΙΑ!

  ΧΑΦΙΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΟΣ!

  ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΌΣΟ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ - ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΆΛΛΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!


  .... και συ Ρέ Σκατοβουτυρόπαιδο Πολιτική ΚΟΥΛΑ Kyriakouli ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑ...ΣΟΥ! Ξενόφερτα καλλιτεχνικά μοντέρνα Ναζιστάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή