Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Πόλεμος βαρόνων - Μega παιχνίδια για «μεγάλα αγόρια»

"Σκληρό πόκερ για ΔΟΛ, Mega, Πήγασο","Πολιτικό θρίλερ για τον ΔΟΛ με στόχο το κανάλι - Μegaλα παιχνίδια για «μεγάλα αγόρια»", "Πόλεμος βαρόνων -΄Ολο το παρασκήνιο της μιντιακής και πολιτικής σύγκρουσης - Ο ΔΟΛ όχημα για τον έλεγχο του Mega - Ποιους επιχειρηματίες προωθούν Κυριάκος και Βενιζέλος".
Αυτοί είναι κάποιοι από τους πρωτοσέλιδους τίτλους των κυριακάτικων εφημερίδων μετά το deal Mπόμπολα - Σαββίδη για την εξαγορά του 20% του Mega και εν όψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τον ΔΟΛ. Θυμίζουμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών για την ακίνητη περιουσία, τα Μέσα και τις συμμετοχές του ιστορικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Αυτό όμως που ενδιαφερει κυρίως τους.. 


διεκδικητές είναι το ποσοστό του Οργανισμού στο Mega. Το σίγουρο είναι ότι και ο Ιβάν Σαββίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα καταθέσουν προσφορές.
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για διαπραγμάτευση μεταξύ  Σαββίδη - Βαρδινογιάννη, για το μέλλον του ΜΕGA αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού STAR.
 Η πλευρά Βαρδινογιάννη παρουσίασε, λέει, στον Σαββίδη τους όρους της για την συμμετοχή του τελευταίου σε ένα εταιρικό σχήμα το οποίο θα περιλάμβανε τόσο το MEGA όσο και το STAR ως ανεξάρτητο κομμάτι της συμφωνίας...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το επικριτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Παραπολιτικά (γνωστές οι φιλικές σχέσεις του ομίλου με τον εφοπλιστή Μαρινάκη) που κάνει λόγο για «Aμαρτωλό τρίγωνο στο MEGAλο κόλπο» με αναφορές στο «πως έγινε το deal Μαξίμου - Ιβάν - Φώτη Μπόμπολα».
Επίσης η εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη αναφέρεται σε «παρέμβαση εισαγγελέα για τον Πήγασο» σχετικά με τα δάνεια του Φώτη Μπόμπολα.  
Σημειώνεται ότι η κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου» (συμφερόντων Μαρινάκη) επέλεξε αυτή τη φορά να μην εχει καμμια αναφορά στην πρώτη σελίδα για το μιντιακό θρίλερ με το Μega και τον ΔΟΛ. Εξ άλλου τα είπε όλα την προηγούμενη Τρίτη με το... κόκκινο πρωτοσέλιδό της για τον... «κόκκινο Ιβάν που τρύπωσε στο Mega». Τότε που η εφημερίδα μας ενημέρωσε (δείτε ΕΔΩ) πως βρίσκεται «σε πλήρη εξέλιξη το κυβερνητικό σχέδιο άλωσης των media».



http://zoornalistas.blogspot.gr/2017/05/ega_28.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου