Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

[Μάχη βουβαλιών στον βάλτο της Ελλάδας! Εκτός των άλλων, οι φιλορώσοι κάνουν πάρτι και ο υπεύθυνος για την βουβαλομαχία και τα νεκρά βατράχια ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει τα μπογαλάκια του (Μακρονικό ΔΝΤ, απαξιωτικοί New York Times)! Δάκρυα και φόβος στα πολιτικά τσιράκια του Μπόμπολα]! Mega –σάλτο Σαββίδη στα ΜΜΕ

Μαίνεται ο πόλεμος τω διαπλεκόμενων με διαιτητή την κυβέρνηση
Πηγή: Μύρωνας Ξυδάκης – «Δρόμος της Αριστεράς»
Τελικά ο Σαββίδης πήρε το 20% του Mega και κατάφερε να μπει στον χώρο των ΜΜΕ, κάτι που το προσπαθούσε εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορείς άλλωστε να γίνεις «τζάκι» σε αυτήν τη χώρα αν δεν έχεις κανάλι. Με κανάλι, ποδοσφαιρική ομάδα, λιμάνι και διάφορες επιχειρήσεις στην Β. Ελλάδα, πλέον ο κ. Σαββίδης είναι ένας από τους σοβαρούς πυλώνες της νέας διαπλοκής στην Ελλάδα.

Βέβαια, η συναλλαγή είχε έντονη οσμή διαπλοκής. Η απόκτηση του 19,6% των μετοχών του MEGA από τον Ιβάν Σαββίδη πραγματοποιήθηκε μέσω εξαγοράς μετοχών της εταιρείας Πήγασος Εκδοτική και του Φώτη Μπόμπολα, έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ. Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η στάση των τραπεζών οι οποίες δεν είχαν δεσμεύσει το ποσοστό του Πήγασου στο MEGA, παρότι οι οφειλές του ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή τραπεζικά στελέχη κάνουν λόγο για κυβερνητικές πιέσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Όπως είναι γνωστό, εδώ και καιρό ο Τσίπρας ανακατεύει την κουτάλα με… βοηθό σεφ τον Νίκο Παππά.
Για να μπορέσει το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ να εδραιωθεί εντός και εκτός κυβερνητικής εξουσίας είναι απαραίτητο να ξαναμοιράσει τις θέσεις στο τραπέζι που εξελίσσεται το φαγοπότι των. διαπλεκόμενων εδώ και δεκαετίες. Έτσι, παλιά «τζάκια» θα πρέπει να πάνε πιο πίσω και νέα «τζάκια» θα πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο. Βέβαια υπάρχει και μια ποιοτική διαφορά στο σήμερα. Και αυτή είναι ότι έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα που θυμίζουν μαφία, με δραστηριότητες που «μπλέκονται» με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικά, αφορολόγητα τσιγάρα κοκ, με ανθρώπους που θέλουν να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη, την Νέα Φιλαδέλφεια, τον Πειραιά, το Γουδή σε περιοχές πλήρως ελεγχόμενες από αυτούς, σε προσωπικά τους γκέτο όπου αυτοί θα κάνουν κουμάντο.
Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και στο χώρο των ΜΜΕ. Εδώ και καιρό Σαββίδης, Μαρινάκης και Μελισσανίδης κάνουν αλλεπάλληλες προσπάθειες να αποκτήσουν κάποιο κανάλι ή συχνότητα. Και όσο διαρκεί αυτή η προσπάθεια, τόσο αγριεύει ο πόλεμος μεταξύ τους και φτάνει συχνά πυκνά μέχρι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στα δελτία ειδήσεων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνει μέρος και αυτή στον πόλεμο επιχειρώντας να κατοχυρώσει το ρόλο του ρυθμιστή με όπλο τις εξαγγελίες για νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το διαδίκτυο, την κρατική διαφήμιση, τις κυκλοφορίες των εντύπων και βέβαια την κρυφή στήριξη σε διάφορους παίκτες. Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρονται και αυτοί σαν υπαλληλίσκοι των διαπλεκόμενων θεωρώντας ότι έτσι κατοχυρώνουν κάποιο ρόλο ή στήριξη.
Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε αλλεπάλληλα επεισόδια που μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν. Στον ΔΟΛ, στελέχη του Σ. Ψυχάρη που έχουν στόχο τη συνέχιση ύπαρξής τους μετά τη δημοπρασία των ΜΜΕ του ομίλου στο τέλος Μαΐου, συγκρούονται με την εφημερίδα του Β. Μαρινάκη, Ελευθερία του Τύπου. Και αυτό γιατί ο Β. Μαρινάκης έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τον ΔΟΛ, καταθέτοντας, στις 31 Μαΐου, προσφορά για την προς πώληση ακίνητη περιουσία του ΔΟΛ και τα ΜΜΕ μαζί με τις συμμετοχές της εταιρείας (το 22% του Mega, Άργος,Ίριδα, ΒήμαFM, in.gr Κ.a.). Θέλει να πάρει, δηλαδή, ένα ολόκληρο μιντιακό συγκρότημα. Επίσης, ο Μαρινάκης είναι αυτός που αγόρασε τα στούντιο του Mega στην Παιανία, για να ετοιμάσει τον τηλεοπτικό σταθμό για τον οποίο είχε λάβει άδεια από τον Ν. Παππά.
Είδαμε επίσης τη ΝΔ να την «πέφτει» ανοιχτά στον Σαββίδη, λέγοντας ότι είναι ο «εκλεκτός της νέας διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑ», προειδοποιώντας με κυρώσεις όσα τραπεζικά στελέχη συναινέσουν στην συμφωνία Φ.Μπόμπολα-Ι. Σαββίδη για εξαγορά του ποσοστού του Mega. Ο Μπόμπολας έδωσε το ποσοστό του στον Σαββίδη και μένει να δούμε τι στάση θα κρατήσουν οι πλευρές Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη. Για το Mega, όμως ενδιαφέρεται και ο Β. Μαρινάκης μέσω του ΔΟΛ. Άρα ο συγκρούσεις θα έχουν συνέχεια.
Σε όλο τον πόλεμο που διεξάγεται δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ποδοσφαιρική του διάσταση. Άπαντες οι διαπλεκόμενοι είναι ιδιοκτήτες ΠΑΕ και τις χρησιμοποιούν σαν όπλα ο ένας εναντίον του άλλου. Αν ισχύουν οι φήμες ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη θέλει να επιστρέφει στον Παναθηναϊκό τότε θα δουν και άλλα τα μάτια μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, βέβαια, και τον Δ. Μελισσανίδη. Πολλοί λένε ότι ελέγχει το συγκρότημα του Γ. Φιλιππάκη, της εφημερίδας Δημοκρατία. Οι συνέταιροί του, οι Τσέχοι του ΟΠΑΠ έχουν συμφωνήσει με τον Δ. Κοντομηνά για ευθεία συμμετοχή στον Alpha, και μάλιστα λέγεται ότι ήδη άνθρωποι της νύχτας παρενοχλούν εργαζόμενους του καναλιού που ζητάνε χρωστούμενα.
Επίσης, ο Γ. Αλαφούζος, έκανε συμφωνία με τον Τούρκο καναλάρχη Ατζούν Ιλιτζαλί για να μετατρέψει τον Σκάι σε σταθμό reality games (ήδη αυτό έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό) και να αποκτήσει ένα δεύτερο ενημερωτικό κανάλι. Μέσα στα πράγματα είναι και ο Θ. Κυριακού, ο οποίος επιχειρηματικά δεν δραστηριοποιείται πια στην Ελλάδα, χάρη στο Ν. Χατζηνικολάου και τη Real News.
http://vathikokkino.gr/archives/110926

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου