Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

'Σήμα κινδύνου' από τους Έλληνες καλλιτέχνες: Ζούμε με μισθούς ό,τι να 'ναι



Η ηθοποιός  Ελένη Γερασιμίδου, η στιχουργός  Λίνα Δημοπούλου, ο τραγουδοποιός Νίκος Ζούδιαρης και ο ηθοποιός Παντελής Δεντάκης μίλησαν στο Ραδιόφωνο 24/7, στην Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη στην εκπομπή "Πεζοί στον Αέρα" για την Κινεζοποίηση των καλλιτεχνών στην Ελλάδα του '17 σε μια συζήτηση με γενικό τίτλο "Καλλιτέχνες στην Ελλάδα : Φως, νερό, τηλέφωνο κομμένο".

από τις 1.500 παραστάσεις που παίχτηκαν φέτος στην Αθήνα, μόνο στις 50 υπάρχει πραγματική εργασιακή σχέση

Η Ελένη Γερασιμίδου σημείωσε πως έχει καθαρίσει και σκάλες για να καταφέρει να κάνει θέατρο και υπογράμμισε πως μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του στον χώρο. Μόνο συλλογικά. Μαζί της συμφώνησε  και ο Παντελής Δεντάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ''από τις 1.500 παραστάσεις που παίχτηκαν φέτος στην Αθήνα, μόνο στις 50 υπάρχει πραγματική εργασιακή σχέση. Στις υπόλοιπες είναι είτε απλήρωτοι είτε με ποσοστά. Τα νέα παιδιά βάζουν λεφτά από την τσέπη τους'', συμπλήρωσε.

Οι μισθοί μας σήμερα είναι ό, τι να 'ναι είπε

Η Λίνα Δημοπούλου, ενώ έχει γράψει περί τα 200 τραγούδια, είδε τις απολαβές της να μειώνονται κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να ζήσει από την εργασία της. "Οι μισθοί μας σήμερα είναι ό, τι να 'ναι είπε" . "Από τις παραστάσεις και τις συναυλίες ζουν όλοι εκτός από τους δημιουργούς" , συμφώνησε και ο Νίκος Ζούδιαρης. Οι δύο δημιουργοί έδειξαν την ΑΕΠΙ ως κύριο αυτουργό της δυσμένειας αυτής, μια ανώνυμη εταιρεία μιας οικογένειας η οποία απομυζούσε χρόνια τους δημιουργούς, όπως σημείωσαν.
http://news247.gr/eidiseis/politistika-nea/shma-kindunoy-apo-toys-ellhnes-kallitexnes-zoume-me-misthous-o-ti-na-nai.4696568.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου