Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Λάρτζ

ΗΕλλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την δημιουργία ενός νομικού πλαισίου προστασίας από τους κερδοσκόπους και αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους. Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου αλλά δεν τα κατάφερε με τα υπόλοιπα μέσα γιατί στην Αμφίπολη βρήκαν το απολίθωμα της Άννας Παναγιωταρέα και ο πρίγκιπας Χάρυ είναι έγκυος και δεν γίνεται να χάνουμε την ώρα μας με ανούσιες ειδήσεις.


Άλλωστε, ένα από τα πρώτα μαθήματα δημοσιογραφίας είναι πως...
“είδηση είναι εάν άνθρωπος δάγκωσε σκύλο, και όχι το αντίθετο”.

Βέβαια, με τους ρυθμούς που βγαίνουν από τις φωλιές τους τα μισαλλόδοξα κτήνη που χρόνια κυκλοφορούσαν στο περιθώριο της κοινωνίας μας, και γίνονται διάσημοι ο ένας μετά τον άλλο για την βαρβατίλα που εξέπεμψαν βασανίζοντας κάποιο ζώο, η Δημοσιογραφία ίσως αναγκαστεί να το ξανασκεφτεί.

Η Ελλάδα έκανε παρέα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που δεν ήθελαν να πάρουν θέση επί του θέματος.

Μόνο η Γερμανία είχε άποψη, μαζί με τη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Φινλανδία.

Και μάντεψε…

Οι Ευρωπαίοι που ψήφισαν, μαζί με τους Αμερικάνους, τους Ιάπωνες και τους Ισραηλινούς, ήταν κατά. Αυτό δεν το περίμενε κανένας.

Η στάση αυτή της Ελλάδας εντάσσεται στο πλαίσιο της πίεσης που ασκεί στη διεθνή κοινότητα και τους δανειστές για την απομείωση του κρατικού χρέους.

Όπως στην περίπτωση του ΔΝΤ, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του δεν έχει ενοχληθεί από την Ελλάδα για κανένα τέτοιο αίτημα, έτσι και με την κίνηση αυτή στην ψηφοφορία του ΟΗΕ εφαρμόζει ένα μοναδικό και υποχθόνιο σχέδιο.

Καψουρεύει την τρόικα για να της ζητήσει από μόνη της το κούρεμα.

Γιατί η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι πολύ υπερήφανη για να ζητήσει ελάφρυνση του χρέους. Μέχρι που σκέφτεται να το αφήσει για τον Τσίπρα.

Βέβαια, για να το κάνει αυτό θα πρέπει πρώτα να πείσει τον Βενιζέλο πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, γιατί τώρα τελευταία κάνει παρέα με κάτι κερδοσκόπους που τον έχουν πείσει πως το χρέος της χώρας βρίσκεται στο 65%.

Αναρωτιέμαι, μετά από τις εκλογές, θα φύγουν με κομβόι από τη χώρα ή θα σηκώσουν τείχη στην Εκάλη αλά Βενεζουέλα;



http://greki-gr.blogspot.gr/2014/09/blog-post_255.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου