Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αυξάνονται οι απόπειρες αυτοκτονίας στο αυστραλιανό «Γκουαντάναμο»



Ένας στους τέσσερις κρατούμενους πρόσφυγες στο αυστραλιανό «Γκουαντάναμο» έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν. Οι 44 πρόσφυγες κρατούνται χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία επ' αόριστον βάσει των απόρρητων στοιχείων που έχει συλλέξει η αυστραλιανή μυστική υπηρεσία ASIO.

Εδώ και πέντε χρόνια που είναι φυλακισμένοι οι 42 άντρες και οι δυο γυναίκες δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο της απόρρητης έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών. Η κατάσταση αυτή τους έχει στην κυριολεξία διαλύσει ψυχολογικά, δημιουργώντας τους κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας, ενώ ένας από αυτούς έχει επανειλημμένα χτυπήσει το κεφάλι του σε πόρτα τουαλέτας, σύμφωνα με την την εφημερίδα της Μελβούρνης "The Age" επικαλούμενη στοιχεία του Συνηγόρου του Πολίτη της Αυστραλίας.
Οι 44 κρατούμενοι έχουν επίσημα αναγνωριστεί ως πρόσφυγες, αφού υπάρχουν μαρτυρίες ότι έχουν φυλακιστεί και βασανιστεί στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.
Πριν από ένα χρόνο η αρμόδια Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των προσφύγων είχε αποφανθεί ότι η φυλάκιση των προσφύγων χωρίς κατηγορίες παραβιάζει πάνω από 140 άρθρα της σχετικής εγκυκλίου. Παρ' όλα αυτή η αυστραλιανή κυβέρνηση δε έχει ακόμα αποφασίσει τι θα κάνει με τους πρόσφυγες που έχει φυλακίσει. Δεν τους παραχωρεί άδεια παραμονής αλλά ταυτόχρονα δεν τους απελαύνει στις χώρες τους γιατί φοβάται ότι θα υποστούν νέες διώξεις. 

http://tvxs.gr/news/kosmos/ayksanontai-oi-apopeires-aytoktonias-sto-aystraliano-gkoyantanamo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου