Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

(Γιατί,ρε παιδιά, ξαναμασημένο μπλα-μπλα); Στελέχη της Κόκκινης Προβιάς μέλη του ΚΚΕ;

Του Γ. Γ.

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρήσουμε βάσιμους τους ισχυρισμούς που υπάρχουν σε άρθρο, που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης στο περιοδικό Hot Doc σύμφωνα με τους οποίους εκτός από τους ισχυρούς και «επώνυμους που καταγράφονται στα αρχεία της Κόκκινης Προβιάς
(ενός δικτύου που διέθετε κρύπτες με όπλα, ασυρμάτους, χρηματοδότηση από ξένες μυστικές υπηρεσίες, κέντρα εκπαίδευσης κλπ. το οποίο οργάνωνε αντικομουνιστικές προβοκάτσιες, εκλογές βίας και νοθείας, βομβιστικές επιθέσεις κλπ), υπήρχαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μέλη του ΚΚΕ.


Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα ο Αντρέας Παπανδρέου φαίνεται να ενημέρωσε τον Γραμματέα του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη για διείσδυση κάποιων στοιχείων της Προβιάς στο εσωτερικό του κόμματος.

Λογικά αν ισχύει κάτι τέτοιο σχετικά αρχεία στον Περισσό θα υπάρχουν. (Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να ενημερώνει τον γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ για ένα τόσο σοβαρό θέμα κι αυτός να το κρατάει για λογαριασμό του, χωρίς να προβαίνει στις ανάλογες ενέργειες). Ας δοθούν στην δημοσιότητα για να μην γράφει κάθε αστικό έντυπο ότι θέλει.
Σε περίπτωση που  δεν ισχύει το δημοσίευμα ας βγάλει μια ανακοίνωση το γραφείο τύπου του ΚΚΕ να το καταγγείλει σαν προβοκατόρικο. 

Την μια βγαίνει ο Ανδρουλάκης, ο θλιβερός αυτός  λακές της εξουσίας, ένας απ’ τους πρώην αριστερούς που εξαργύρωσαν την αντιδικτατορική τους δράση και το πέρασμα τους από το ΚΚΕ με το να βρεθούν στην κομματική νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ και να μεταβληθούν σε θλιβεροί απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος καικάνει λόγο για μυστικές υπηρεσίες που είχαν διεισδύσει στα ηγετικά κλιμάκια του ΚΚΕ.
Απάντηση δεν παίρνει.

Τώρα υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρει ότι η διείσδυση στον χώρο του ΚΚΕ ήταν απ’ τα βασικά μελήματα της Κόκκινης Προβιάς και ότι στελέχη της αντικομουνιστικής παρακρατικής αυτής οργάνωσης ήταν μέλη του ΚΚΕ. Κι αυτό θα περάσει ασχολίαστο;


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_66.html


1 σχόλιο:

  1. αν δεν μας πουν οι ίδιοι εμείς τι να πούμε κουβέντες του αέρα η γνώμες η να το κάνουμε σαν την πυθία η να απάντήση ο Ανδρουλάκης που είναι καο συγγραφέας του βιβλίου η ο συρραφεάς το θέμα όμως είναι αν γνωρίζουν και δεν απαντούν τότε πάμε σε σκοτεινές καταστάσεις του ΚΚΕ και σε άλλες παραμέτρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή