Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ



ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ 
Συμπολίτες και συμπολίτισσες, 
Καταμεσής του Αυγούστου, με τα διαμερίσματα να έχουν μετατραπεί σε φυλακές, καθώς εκατομμύρια Έλληνες προς δόξα της τουριστικής ανάπτυξης κάνουν διακοπές στα μπαλκόνια τους , οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι παίζουν με τις αντοχές μας. Μετά το αίσχος του ΕΝΦΙΑ, το νέο σούπερ χαράτσι για τα ακίνητα, χιλιάδες επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες οφειλέτες του ΟΑΕΕ, πήραν στα χέρια τους τα ραβασάκια του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών που τους απειλούν και πάλι με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις. Φαίνεται ότι ο γολγοθάς που οι ξένοι δυνάστες και οι ντόπιοι συνεργάτες τους έχουν επιβάλει στον ελληνικό λαό δεν έχει τέλος. 
Από τους 770 χιλ. ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι 659 χιλ. έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ύψους 9,1 δις ευρώ. Μαζί με τους 441 χιλ. οφειλέτες του ΙΚΑ, τους 183 χιλ. του ΟΓΑ και τους 50 χιλ. του ΤΣΜΕΔΕ, πάνω από 1,3 εκατ. άνθρωποι οφείλουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία ένα βουνό από χρέη που ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ. Τα χρέη αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα καθώς οι ασφαλισμένοι επαγγελματίες τσακισμένοι από την οικονομική ύφεση και την κυβερνητική φοροεπιδρομή, αδυνατούν να πληρώσουν τις συνδρομές τους. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει τρομακτικές ευθύνες γι’αυτή την καταστροφή. Παρά το ανθρωποκυνηγητό όμως χρήματα δεν μαζεύονται, τα Ταμεία βουλιάζουν και σχεδιάζουν νέες περικοπές στις συντάξεις. Πώς να πληρώσει όμως ο μαγαζάτορας και ο επαγγελματίας 500 ευρώ κάθε μήνα στον ΟΑΕΕ όταν το 50% του τζίρου του πηγαίνει αυτομάτως στην Εφορία; Οι επαγγελματικές τους ενώσεις πρέπει να οργανώσουν μαζική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα όπου θα καούν τα ραβασάκια της ντροπής. Ίσως με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνώντες και τα ξένα αφεντικά τους να λάβουν το μήνυμα ότι δεν έχουν να πάρουν τίποτα παραπάνω. Οι έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλο! 
Μέσα στο κλίμα της συνεχιζόμενης εξοντωτικής ύφεσης και της διαλυτικής ανεργίας, τα χρέη των πολιτών και των επιχειρήσεων αυξάνονται ταχύτατα. Από το 2009 μέχρι σήμερα τον Αύγουστο του 2014 οι πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημόσιο και Τράπεζες έχουν τριπλασιαστεί. Συνολικά 3,5 με 4 εκατ. άτομα έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και αν υπολογίσουμε και τα μέλη των οικογενειών τους τότε φτάνουν στα 7,5 με 8 εκατ. ανθρώπους. Τα ¾ δηλαδή του πληθυσμού της χώρας μας είναι πιασμένοι στο μεγάλο δίχτυ που έχουν ρίξει οι ξένοι δανειστές και οι κυβερνητικοί συνεργάτες τους. Η κυβέρνηση νομίζει πως έχει βρει την λύση καθώς οι πλειστηριασμοί είναι ελεύθεροι και οι κατασχέσεις χρημάτων γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς καν να ειδοποιηθεί ο πολίτης. Λεφτά όμως δεν υπάρχουν, ο κόσμος έχει εξαντλήσει κάθε ικμάδα κόπων και αποταμίευσης. 
Εργαζόμενε, επαγγελματία 
Κλείσε τα αυτιά σου στους Σαμαράδες και στους Βενιζέλους, με οποιαδήποτε μάσκα και αν σου μιλούν. Είναι άνθρωποι των Γερμανών, των Αμερικάνων και του μεγάλου πλούτου που συνεχίζουν να θησαυρίζουν από τη δυστυχία σου. *Να διαγραφούν τα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που οφείλονται στην οικονομική καταστροφή, στην φοροληστεία και στα χαράτσια των τελευταίων 5 ετών. * Απαίτησε ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ πλήρη και γενική. *Παύση πληρωμών στους ξένους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους. *Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με εθνικοποίηση των Τραπεζών και κοινωνικό έλεγχο. * Τιμωρία των ενόχων. *Οργανώσου στις γειτονιές στα κινήματα για την αποτροπή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. *Φτάνουν οι αυτοκτονίες, διώξε τους ξένους δυνάστες, γκρέμισε την τραπεζοκρατία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους. 

http://www.exarhia.gr/2014/09/08/%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B1%CE%B5%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου