Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το Σάββατο στο αυτόφωρο οι συλληφθέντες της αντιφασιστικής: «Σκηνοθετημένο σκηνικό» καταγγέλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ



Προθεσμία για απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή πήραν οι τρεις από τους 64 συλληφθέντες της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Όλοι κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και οι υπόλοιποι 61 θα οδηγηθούν το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στο αυτόφωρο.

Οι 64 συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας και παράνομη κατοχή εκρηκτικών. Σημειώνεται πως έξω από τα δικαστήρια σημειώθηκε ένταση όταν η αστυνομία επιτέθηκε κατά αλληλέγγυων κάνοντας χρήση χημικών.
Εν τω μεταξύ νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι. Μετά τιςκαταγγελίες διαδηλωτών για αναίτιες επιθέσεις, προσαγωγές και συλλήψεις από αστυνομικές δυνάμεις με στόχο τη διάλυση της πορείας, αλλά και του δημάρχου του Κερατσινίου, Χρήστου Βρεττάκου, ο οποίος έκανε λόγο για «στημένα επεισόδια», «μαυροντυμένους ασφαλίτες» και «φασίστες με στολή», η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά καταγγέλλει «σκηνοθετημένο σκηνικό μιας πόλης με φωτιές και καταστροφές».
Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα της χθεσινής διαδήλωσης. Υπογραμμίζει ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ επιδόθηκαν στο «γνωστό παιχνίδι κυνηγιού», σκηνοθετώντας το σκηνικό μιας πόλης με φωτιές και καταστροφές και δίνοντας υλικό στα μέσα ενημέρωσης.
«Όλα, όμως, δείχνουν ότι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, το μήνυμα της ανυποχώρητης μάχης κατά της βαρβαρότητας του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού καθεστώτος, κατά της αντιδραστικής φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής στάλθηκε δυνατά, και ο ελληνικός λαός, είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει να κυριαρχήσει η αντίδραση, η οικονομική και κοινωνική παρακμή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
http://tvxs.gr/news/ellada/sabbato-sto-aytoforo-oi-syllifthentes-tis-antifasistikis-skinothetimeno-skiniko-katastro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου