Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ναι, κάποιοι «εκβιάζουν» βουλευτές με το ΣΔΟΕ!

Ναι, κάποιοι «εκβιάζουν» βουλευτές με το ΣΔΟΕ!

Όλα στο βωμό της συγκέντρωσης των 180 «πρόθυμων»…- Απίστευτες καταστάσεις που αμαυρώνουν την Δημοκρατία και θυμίζουν άλλες εποχές
Η πολιτική αντιπαράθεση για την συλλογή των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όχι μόνο έχει φουντώσει, αλλά όπως φαίνεται έχει ξεπεράσει κάθε όριο ηθικής και πολιτικής νομιμότητας.
Μόνο τυχαία δεν ήταν βέβαια η τοποθέτηση-προειδοποίηση του Αλ. Τσίπρα, μετά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ, να μην τολμήσει η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ελέγχους για βουλευτές προκειμένου να πιάσει το στόχο των 180 για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μόνο τυχαία δεν ήταν επίσης η καταγγελία του για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ΣΔΟΕ, την αδυναμία ελέγχου τόσο μεγάλων υποθέσεων που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (λίστα Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου και άλλες τεράστιες σκανδαλώδεις υποθέσεις) και γενικότερα για τον τρόπο λειτουργίας του.
Μόνο τυχαίο δεν ήταν ακόμα το ότι η κυβέρνηση εκνευρίστηκε πάρα πολύ απ’ την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΔΟΕ και –κυρίως- απ’ τις καταγγελίες και προειδοποιήσεις του.
Όπως αποκάλυψαν στο Newsbomb.gr κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα από όσο δείχνουν και μάλιστα κάποιοι μιλούν για συγκεκριμένες περιπτώσεις «εκβιασμών» σύμφωνα με τις οποίες:
• Είναι τουλάχιστον 4-5 οι περιπτώσεις βουλευτών που μπορούν να «εκβιαστούν» με υποθέσεις τους που διερευνώνται και ως εκ τούτου να προστεθούν στους «πρόθυμους» με στόχο να επιτευχθεί το πολυπόθητο «180»!
Οι πληροφορίες και οι καταγγελίες αυτές έχουν φτάσει στα αυτιά του Αλέξη Τσίπρα και όπως αρκετοί εκτιμούν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα.
Και γι’ αυτό η σκληρή του τοποθέτηση μετά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ.
Όπως έλεγαν στο Newsbomb.gr στενοί συνεργάτες του προέδρου, φυσικά ούτε ο Τσίπρας ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι της άποψης να μην διερευνηθούν επισταμένως κι ως το τέλος όλες αυτές οι περιπτώσεις.
Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο το να χρησιμοποιηθούν ως μέσο εκβιασμού.
«Και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», μας τόνιζε άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στον Α. Τσίπρα.
Μάλιστα μας επεσήμανε κάποιες περίεργες διαφοροποιήσεις ορισμένων βουλευτών την τελευταία περίοδο.
Βουλευτών οι οποίοι εμφανίζονταν «ούλτρα» αντιμνημονιακοί και αντικυβερνητικοί και ωστόσο έχουν ανακρούσει πρύμνα, έχουν βάλει νερό στο κρασί τους και αφήνουν ανοιχτά διάφορα ενδεχόμενα…
Επειδή στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολλά, είναι αποφασισμένοι να βγουν και να καταγγείλουν «με ονόματα το δυσώδες παρασκήνιο», κατά τον συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πρόσθεσε «θα βγάλουμε διευθύνσεις και τηλέφωνα».
Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τα όσα κατήγγειλε προ ολίγων ημερών ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μεθόδους αποστασίας της περιόδου του 1965.
Κι επειδή ο Ν. Κωνσταντόπουλος την είχε ζήσει από πρώτο χέρι την περίοδο της αποστασίας, πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες του… 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/492098/nai--kapoioi-ekviazoyn-voyleytes-me-to-sdoe#ixzz3Cc596NP9



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου