Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Κουτσούμπας: «Προκλητικές οι εξαγγελίες Σαμαρά»

Κουτσούμπας: «Προκλητικές οι εξαγγελίες Σαμαρά»

Κάλεσμα στον λαό να οργανώσει την πάλη του με αιχμή τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.


Παράλληλα, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά «προκλητικές», ενώ έκανε λόγο για «αυταπάτες», που, όπως επεσήμανε - «σπέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα». 

Πρόσθεσε ότι το αποψινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη «πρέπει να σημάνει σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής αντεπίθεσης».

«Απέναντι στις προκλητικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σήμερα από τη ΔΕΘ για τα νέα ψίχουλα πείνας στον λαό μας, απέναντι στις αυταπάτες, στις ψεύτικες ελπίδες που σπέρνει αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα, για το μέλλον αυτού του τόπου, ο λαός μας θα πρέπει να αντιτάξει την πάλη του με σύνθημα, δεν αντέχουμε, δεν μπορούμε άλλο να ζήσουμε με ψίχουλα πείνας, η ζωή είναι δική μας, θα πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας, να οργανώσουμε την πάλη μας» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Το συλλαλητήριο σήμερα από τη ΔΕΘ πρέπει να σημάνει πραγματικό σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής αντεπίθεσης το επόμενο διάστημα με αιχμή τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προβλήματα της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας, στα φορολογικά μέτρα και τα «χαράτσια», στην απλήρωτη εργασία, στα προβλήματα της παιδείας και της υγείας, στο ασφαλιστικό, «που για μας αποτελεί και για όλο τον λαό αιτία πολέμου», στις «βάρβαρες» εργασιακές σχέσεις.

«Όλα αυτά τα ζητήματα βρίσκονται στο επίκεντρο της πάλης με λαϊκή συμμαχία, με εργατική λαϊκή αντεπίθεση για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό μας για τον τόπο μας» κατέληξε.


<iframe width="480" height="360" src="//www.youtube-nocookie.com/embed/zujyaDCbzYs?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου