Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής λογοκρισία για να μην παίξει η ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ από τη ΝΕΡΙΤ



Πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο το βράδυ, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωση του.

Προηγήθηκε η παραίτηση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του διευθύνοντα συμβούλου Ροδόφλου Μορώνη που αναστάτωσε το Μαξίμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι πίσω από την παραίτηση των Μακρυδυμήτρη και Μορώνη, κρύβεται η "ωμή παρέμβαση" της κυβέρνησης ώστε να μη μεταδοθεί ζωντανά η ομιλία και η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.
Η Δημόσια Τηλεόραση θα μετέδιδε και την ομιλία και την συνέντευξη Τύπου με "αντάλλαγμα" την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί ο κ. Τσίπρας ερώτηση του δημοσιογράφου της ΝΕΡΙΤ, την οποία δεν αναγνωρίζει.
Το θέμα σχολίασε και στο Facebook, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:
  
Σε δηλώσεις του άλλωστε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι το παρασκήνιο και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την κυβέρνηση στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ ήταν που οδήγησε στη ρήξη και την παραίτησή τους.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι σε καταρχήν επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ αναφορικά με τις μεταδόσεις, εκείνος του ξεκαθάρισε ότι "το κανάλι θα αποφασίσει πώς θα χειριστεί και πώς καλύψει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη" λόγω της επίμαχης ερώτησης.
Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι στην συνέχεια επικοινώνησε με τον κ. Μακρυδημήτρη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα μεταδοθούν κανονικά και οι δυο συνεντεύξεις.
Ωστόσο, το "παρασκήνιο οδήγησε σε ρήξη και παραιτήθηκαν ο κ. Μακρυδημήτρης, αλλά και ο αναπληρωτής του Ροδόλφος Μορώνης", κατέληξε.
Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο Π. Σκουρλέτης στη σχετική συνομιλία με τον κ. Μακρυδημήτρη δεν δεσμεύθηκε ποτέ ότι ο κ. Τσίπρας θα δεχθεί να απαντήσει σε ερώτηση από δημοσιογράφο της ΝΕΡΙΤ.
Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν λίγες ημέρες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ 132 δημοσιογράφων.
Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα "Αυγή", αναφέρει πως ο κ. Μακρυδημήτρης παραιτήθηκε γιατί η ΝΕΡΙΤ παρά την αντίδρασή του αποφάσισε να μην μεταδώσει και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελίδειο το Σάββατο και την συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.
Το παρασκήνιο σύμφωνα με την "Αυγή"
Σύμφωνα λοιπόν με την "Αυγή", η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Βούλτεψη επικοινώνησε με τον διευθυντή ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ Βασίλη Θωμόπουλο και του ζήτησε να μεταδοθεί μόνο η μια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Με την σειρά του ο κ. Θωμόπουλος επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη και τον ενημέρωσε ότι θα μεταδοθεί μόνο η συνέντευξη Τύπου της Κυριακής.
Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης, όπως γράφει η "Αυγή",  επικοινώνησε με τον κ. Μακρυδημήτρη και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν θα μεταδοθούν και οι δυο εκδηλώσεις. Ο παραιτηθείς πλεον Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ διαβεβαίωσε τον κ. Σκουρλέτη ότι θα μεταδοθούν και οι δυο. Όμως όταν του διαμηνύθηκε ότι θα μεταδοθεί μόνο η μία  υπέβαλλε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ανάλογη ήταν και η αντίδραση του κ. Ροδόλφου Μορώνη ο οποίος μάλιστα διαμαρτυρήθηκε και μέσω ανάρτησής του στα social media.
  
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την "πρωτοφανή πραξικοπηματική λογοκριτική ενέργεια της κυβέρνησης":
"Είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά η κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο το βράδυ.
Είναι τόσο προκλητική αυτή η λογοκριτική πρακτική, με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της   Αντώνη Μακρυδημήτρη  και του αναπληρωτή  Ρ. Μορώνη.
Μπροστά στον πανικό λόγω των αδιεξόδων της πολιτικής της και της αποσύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταφεύγουν στο μόνο δρόμο που γνωρίζουν, τα πραξικοπήματα και τον αυταρχισμό, δίνοντας δείγματα το πώς επιδιώκουν να οργανώσουν την προεκλογική αντιπαράθεση.
Τους φοβίζει η ανάδειξη του εναλλακτικού πολιτικού μηνύματος ελπίδας και προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί με συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αύριο στο Βελλίδειο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ό,τι και αν επινοήσουν δεν σώζονται. 
Τους καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν την πραξικοπηματική τους ενέργεια".
Τι απαντάει το Μαξίμου
"Δεν χρειάζεται να δούμε τι είπαν στην πολιτική γραμματεία για να καταλάβουμε το μέγεθος της παροχολογίας που θα αναπτύξει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
"Σημειώνουμε απλώς ότι για μια ακόμη φορά η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με μια σειρά θεμάτων όπως λακωνικά αναφέρεται στο non paper", πρόσθεσαν.
Επίσης, σχετικά με τη μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ουδεμία ανάμειξη είχε το Μαξίμου στη ΝΕΡΙΤ και κυρίως στο θέμα των ειδήσεων.
"Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σ' αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία", συμπλήρωσαν.
Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΕΡΙΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί  πήραν μία μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη.  Ο κ. Τσίπρας πόσες θέλει; Προφανώς περισσότερες από όλους τους άλλους. Γιατί;
Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και πρόταση μομφής υπέβαλε για το «μόρφωμα» της ΝΕΡΙΤ, παραδέχεται σήμερα ότι βρισκόταν σε προνομιακή επικοινωνία με το «μόρφωμα» που δήθεν μποϋκοτάριζε.
Στο παρασκήνιο, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ συναλλασσόταν για να εξασφαλίζει τόσο την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσο και προνομιακή μεταχείριση και διπλάσια προβολή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.
Όλα τα άλλα είναι κουβέντες και λόγια του αέρα.
Να επαναλάβω επίσης ότι οι κύριοι Μακρυδημήτρης και Μορώνης, ουδέποτε ενημέρωσαν, ούτε επικοινώνησαν με κανέναν σχετικώς την πρόθεσή τους να παραιτηθούν.
Και κάτι τελευταίο: Το άλλο κόμμα που διαμαρτυρήθηκε για θέμα σχετικό με τις δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη, είναι η Χρυσή Αυγή.
Ας βγάλει ο ελληνικός λαός τα συμπεράσματά του".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/syriza_prwtofanhs_logokrisia_gia_na_mhn_paiksei_h_omilia_tsipra_sth_deth_apo_th_nerit.3022231.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου