Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

«Έγκλημα εκ προμελέτης» η αδράνεια απέναντι στην έλλειψη αίματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο


Την έλλειψη αίματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο καταγγέλλει η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, με αποτέλεσμα από τις 14 Αυγούστου έως σήμερα οι 60 θαλασσαιμικοί ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου να παραμένουν χωρίς μετάγγιση.

Οι συνέπειες για τους θαλασσαιμικούς είναι τραγικές, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, αφού ο αιματοκρίτης τους έχει κατέβει σε επικίνδυνα επίπεδα τα οποία σε συνάρτηση με τις επιπλοκές της νόσου που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους.
Στο πλάσιο αυτό η ΕΟΘ «κρούει το κώδωνα του κινδύνου για να αφυπνιστεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες και οι φορείς, κυρίως της Αιμοδοσίας και της διοίκησης του Λαϊκού Νοσοκομείου για να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μεριμνήσουν άμεσα και με κάθε τρόπο για τη μετάγγιση των θαλασσαιμικών πολυμεταγγιζόμενων ασθενών γιατί κάθε λεπτό που χάνεται είναι πολύτιμο. Για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών αίματος πριν αυτές προκύψουν είναι απαραίτητη η κινητοποίηση της πολιτείας, αλλά και της κοινωνίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη στράτευση όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών, γιατί η επάρκεια αίματος είναι υπόθεση όλων μας. Στην αντίθετη περίπτωση συνιστά έγκλημα εκ προμελέτης». 

http://tvxs.gr/news/ellada/egklima-ek-promeletis-i-adraneia-apenanti-stin-elleipsi-aimatos-sto-laiko-nosokomeio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου